Tankpas bp voortaan ook geschikt voor gebruik bij Europees laadnetwerk

De tankkaart van bp geeft voortaan ook toegang tot meer dan 110.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Europa. In Nederland telt het netwerk meer dan 58.500 oplaadpunten.

Volgens de maatschappij is het combineren van elektrisch opladen en het tanken van reguliere brandstoffen een belangrijke strategische stap voor de toekomst. In samenwerking met partners zoals Trafineo en Vattenfall InCharge biedt bp klanten ook de mogelijkheid om laadpalen met verschillende vermogensniveaus van 3,7 tot 22 kW te laten installeren om ook thuis en op het werk op te laden.

“Voor commerciële wagenparken is de keuze tussen elektrische of reguliere motoren steeds afhankelijker van het doel van de voertuigen. Met bp’s Fuel & Charge Tankpas beheer je een gemengd wagenpark met daarin zowel elektrische voertuigen als voertuigen met verbrandingsmotoren gemakkelijker dan ooit,” zegt Jeroen de Vries, Sales Manager Fuel Cards bij bp.

Elektrificatie transportsector

Pieter van Ommeren, Directeur Vattenfall InCharge Nederland: “We zijn erg blij dat we bp hebben kunnen overtuigen van onze laadoplossingen en nu als partners in Nederland en heel Europa mogen samenwerken. Elektrificatie van de transportsector is één van de belangrijkste maatregelen om de klimaatdoelen te realiseren. Samen met onze partners stimuleren wij de overstap naar e-mobiliteit en wij beschouwen partnerschappen in al onze kernmarkten als de beste manier vooruit.”

Het aanbod van bp omvat ook een speciale bp Fuel & Charge-app. Hiermee zijn alle oplaadpunten in het netwerk snel en eenvoudig te vinden. Naast navigatie geeft de app ook een overzicht van de beschikbaarheid van oplaadpunten en de oplaadkosten. Daarnaast kunnen chauffeurs via de app ook zien welke laadpunten geschikt zijn voor hun specifieke model elektrische auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.