Tankstation van Kreuze in Steenwijk uitgebreid met 50 kW laadpaal

Klanten van Oliehandel Kreuze in Steenwijk kunnen voortaan hun elektrische auto opladen bij het tankstation aan de Steenakkers. De locatie beschikt sinds kort over een 50 kW Tritium-lader. De laadpaal werd geplaatst door Mokobouw.

Oliehandel Kreuze exploiteert op dit moment twee tankstations in Steenwijk. De bemande locatie aan de Steenakkers heeft zeven opstelplaatsen, waaronder een plek voor trucks. Klanten kunnen hier ook afrekenen bij een van de drie SPINopt-betaalautomaten (SPIN outdoor payment terminal) die afkomstig zijn van Extendas en geplaatst werden door Mokobouw.

Bij het tankstation zijn Euro 95 (E10), diesel, Traxx-diesel, LPG, Optispray (AdBlue) en ook petroleum verkrijgbaar. Ook is er een gratis luchtpomp aanwezig en staat er een fullservice wascentrum op het terrein. Daar is nu een 50 kW-laadpaal bijgekomen.

Het tweede tankstation, een ruim opgezette onbemande locatie aan de Dolderweg, heeft vier opstelplaatsen met twee betaalautomaten. Dit station ligt op een industrieterrein, vlak tegen een woonwijk aan. Hier komen vooral veel particuliere klanten. Aan de pomp zijn Traxx-diesel, Euro 95 (E10), Racing Power 100+ en Opti- spray (AdBlue) verkrijgbaar. Ook staat er een luchtpomp waar klanten gratis hun banden kunnen oppompen.

Bij het aanschaffen van een snellader moet je niet over een nacht ijs gaan. De keuze uit soorten laadpalen is reuze, de investeringskosten zijn hoog en elke locatie vraagt om een eigen benadering. Leon Jeekel van installatiebedrijf Mokobouw vertelt er meer over in de video hieronder. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.