Waterstof verkrijgbaar bij nieuw tankstation Fieten Olie in Steenwijk

Plan Eeserwold firma Fieten Olie

Fieten Olie gaat een nieuw tankstation bouwen op bedrijvenpark Eeserwold in Steenwijk. Bij de nieuwe locatie zullen niet alleen laadpunten voor elektrische auto’s komen, maar kan ook waterstof getankt worden. “We zijn bezig met tekeningen voor de vergunningen en willen dit jaar nog met de bouw gaan beginnen”, laat directeur Richard Fieten weten.

Fieten Olie gaat het tankstation realiseren op de hoek Eesveenseweg-Eeser Gaard in Steenwijk op een perceel van 8500 vierkante meter. De locatie is de 45e van de Drentse onderneming in Nederland. Onlangs opende Fieten Olie stations in Hardenberg, Oude Pekela en Rolde. Nog voor de zomervakantie van volgend jaar moet de locatie in Steenwijk geopend gaan worden.

Het wordt volgens Fieten een ‘groot station’ met Diesel, HVO 100, AdBlue, Euro 95, Super 98, CNG (groen gas), laadpunten voor elektrische auto’s en de mogelijkheid om waterstof te tanken voor personenauto’s en vrachtauto’s. Het waterstof wordt geproduceerd uit groene stoom afkomstig van een drijvend zonnepark op de naastgelegen zandafgraving.

‘Primeur voor Noordoost-Nederland’

“Dit is een primeur voor Noordoost-Nederland”, geeft Fieten aan. Bovendien wordt gedacht aan een wasstraat en wasboxen met daarbij een fastfoodvestiging. “We zijn bezig met tekeningen voor de vergunningen en willen dit jaar nog met de bouw gaan beginnen”.

Het Drentse Hollandscheveld is nog altijd de thuisbasis, maar Fieten Olie bouwde afgelopen jaren nieuwe tankstations in een groot aantal provincies in Nederland. “We streven naar vijftig tankstations, leveren smeermiddelen en brandstoffen aan vierduizend afnemers en beschikken over vijftien eigen tankwagens”, vat hij de activiteiten in een notendop samen.

Onafhankelijk opereren

Het zwaartepunt van het netwerk ligt in de noordelijke provincies, maar het strekt zich inmiddels ook uit tot Brabant, Utrecht en Noord-Holland. De intentie van Fieten Olie is om met een eigen merk klanten brandstoffen tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden. “We willen onafhankelijk kunnen opereren. Brandstoffen kopen we zelf op de markt in, bij diverse oliemaatschappijen. Ik durf te stellen dat onze inkoopprijzen scherper zijn dan van menig ander”, stelt hij vast.

Commercieel directeur Marcel Grit van Roelofs is ‘heel erg blij’ met de komst van Fieten Olie. “Dat bezorgt Eeserwold nieuw elan op een prominente plek van het park. En met name door de mogelijkheden voor waterstof krijgt Eeserwold een nieuwe dimensie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.