Resato gaat waterstofstations bouwen in Groningen en Amsterdam

Foto: Holthausen / Resato

Holthausen en Resato International hebben de handen ineen geslagen om vulstations voor waterstof te bouwen in Amsterdam en in Groningen. Als beide projecten volgens planning verlopen, kan in de hoofdstad eind 2021 waterstof getankt worden. Het station in Groningen moet halverwege volgend jaar zijn deuren al openen.

Holthausen is een van de pioniers op het gebied van waterstof in Noord-Nederland. De bouw van de twee waterstofvulstations zet de plannen van het bedrijf extra kracht bij om ervoor te zorgen dat de voertuigen op waterstof binnenkort al kunnen tanken.

“Met de realisatie van deze twee tankstations in Nederland willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk voor waterstoftankstations voor lichte en zware waterstofbedrijfsvoertuigen”, zegt Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Samen met Resato willen wij er ook aan werken om de Noord-Nederlandse economie te steunen en samen deze twee mooie projecten te realiseren.”

Van Nederlandse bodem

Resato is vanaf het begin partner geweest, benadrukt Holthausen. Met negen operationele waterstofvulstations in Nederland, timmert Resato flink aan de weg om de waterstofeconomie op te bouwen en de energietransitie te ondersteunen. Met een aanbod van schaalbare vulstations en grote, openbare vulstations probeert het bedrijf de fundering te leggen voor waterstofvoertuigen om door heel Nederland te kunnen tanken.

“Het is fantastisch om als MKB-bedrijven uit de Europese Hydrogen Valley samen deze stap te zetten”, zegt Rob Castien, CEO van Resato International. “Door de samenwerking van MKB-bedrijven creëren we werkgelegenheid in de regio en ons beleid om maximaal “made in the Netherlands” in te kopen geeft een boost aan de Nederlandse economie.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Resato gaat waterstofstations bouwen in Groningen en Amsterdam”

Ad van der Meer|24.08.20|17:42

Volgens mij zijn er in Nederland 4 of 5 operationele waterstoftankstations waarvan er 2 in ieder geval niet van Resato zijn. Waar zijn die andere 7?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.