468.000 euro extra subsidie vrijgemaakt voor snelladers in Vlaanderen

Foto: Pixa bay

Er wordt 468.000 euro aan subsidiegeld vrijgemaakt om extra snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen langs Vlaamse autosnelwegen uit te rollen. Dat laat de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters weten. Met het extra bedrag wil de minister op 28 nieuwe locaties snellaadinfrastructuur realiseren langs snelwegen in Vlaanderen.

Voor deze versnelde uitrol van een netwerk van laadinfrastructuur zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ruimte ter beschikking stellen op haar carpoolparkings en Park & Ride-voorzieningen gelegen langs Vlaamse autosnelwegen. Deze extra snellaadcapaciteit langs autosnelwegen geeft mensen de kans om onderweg op te laden en elektrisch te rijden over een langere afstand.

Er zijn 28 nieuwe locaties uitgekozen. Om dit te realiseren kunnen de toekomstige exploitanten rekenen op een investeringssubsidie van 12.000 euro of 24.000 euro, afhankelijk van de locatie. Van de 28 locaties zullen elf locaties een hoger subsidiebedrag van maximaal 24.000 euro toegekend krijgen.

Dit zijn locaties die belangrijk zijn om een gebiedsdekkend netwerk van laadpalen langs autosnelwegen te realiseren of omdat ze langs het Trans-Europees Transport Netwerk (TEN-T) liggen. De overige 17 locaties zullen ondersteund worden met een subsidie van maximaal 12.000 euro en zorgen ervoor dat er langs de grote verkeersassen om de 50 km een laadpunt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.