Foto: Erik Boschman

GP Groot rondt omkleuring van Firezone-locaties naar Argos af

Foto: Erik Boschman

GP Groot rondt deze week de verbouwing af van alle negen Firezone-locaties naar het Argos-merk. Komende tijd volgen nog eens zeven tankstations die op dit moment in de kleuren van Texaco staan. Het aantal Argos-stations van de Noord-Hollandse onderneming komt daarmee uit op 35.

GP Groot besloot eerder dit jaar om de samenwerking met VARO Energy uit te breiden en alle Firezone- en Texaco-tankstations om te bouwen naar het merk Argos. Het bedrijf uit Heiloo voerde sinds 2004 het aan Texaco gelieerde merk Firezone. Door de wijzigingen in het merkenbeleid van EG Group, de merkhouder van Texaco en Firezone, heeft GP Groot de strategie voor wat betreft de merkvoering van haar tankstations onder de loep genomen en gekozen voor een andere koers.

“Door de focus van EG op het merk Esso raakten de door ons gevoerde merken Texaco en Firezone steeds meer op de achtergrond”, vertelt Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel. “Omdat GP Groot een groeistrategie heeft, vinden we het belangrijk te beschikken over aantrekkelijke, actieve merken die een verdere groei mede mogelijk maken. We hebben met diverse partijen gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos.”

‘Herkenbaar merk’

Talsma: “Voor onze zestien onbemande Firezone- en Texaco-locaties zochten we naar een herkenbaar merk dat gericht is op de prijsbewuste consument. We werken al een aantal jaar naar tevredenheid samen met VARO Energy, de merkeigenaar van Argos. Deze positieve ervaring maakte de keuze voor het merk Argos voor onze onbemande verkooppunten een logische.”

Door de omkleuring van de Firezone-verkooppunten in Alkmaar, Assendelft, Haarlem, Hoorn, Limmen, Middenmeer, Oosterblokker, Schagen en Uitgeest wordt het Argos-merk steeds beter zichtbaar in Noord-Holland. Talsma: “De Argos-verkooppunten hebben een moderne uitstraling die zowel door omwonenden als klanten positief wordt ontvangen. Het maakt het straatbeeld een stuk frisser en de verkooppunten uitnodigender.”

De komende periode worden de onbemande Texaco-locaties in Alkmaar, Breezand, De Cocksdorp, Den Burg, Heerhugowaard, Oosterend en Velsen Noord ook naar Argos omgekleurd. Hierdoor komt het aantal Argos-verkooppunten van GP Groot uit op 35. Deze omkleuringen worden naar verwachting eind september afgerond.

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Argos, Total, NXT en Texaco worden bijna zestig bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.