Foto: Colruyt Group / DATS 24

DATS 24 wil waterstof gaan verkopen bij tankstation in Wilrijk

Foto: Colruyt Group / DATS 24

De Belgische tankstationketen DATS 24, onderdeel van Colruyt Group, blijft uitbreiden. Afgelopen week werd de 134ste locatie geopend. Het station ligt aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, ten zuiden van Antwerpen. In de toekomst wil DATS 24 bij dit station ook waterstof gaan aanbieden.

In Wilrijk kan naast de gebruikelijke brandstoffen ook AdBlue getankt worden. Later in het jaar volgt er nog een CNG-installatie bij het station. Op termijn zal er bovendien waterstof aan de pomp aangeboden gaan worden. DATS 24 was in 2018 een van de pioniers op het gebied van H2. Bij een tankstation in het Belgische Halle kan al waterstof getankt worden.

Komende tijd heeft DATS 24 plannen voor de opening van nog meer nieuwe tankstations. Het gaat om locaties in Sint-Genesius-Rode (10 juli) en Frameries (zomer 2020).

Supermarkt, energie en brandstof

In Nederland is Colruyt Group niet zo’n bekende naam, maar in België is de onderneming een grote speler. Het bedrijf is een van de grootste werkgevers van het land en bekend van onder meer supermarktketen Colruyt en energieproducent Eoly. Daarnaast exploiteert de groep een netwerk van 134 onbemande tankstations.

Colruyt Group richt zich op meerdere brandstoffen, vertelde CEO Jef Colruyt eerder al. “Wij geloven dat er niet één weg is naar duurzame mobiliteit, maar dat het een combinatie van oplossingen wordt. De mobiliteitskeuze hangt af van veel factoren. Waterstof en elektriciteit zijn de toekomst voor zero-emissievoertuigen. Maar ook CNG-wagens en plug-in hybrides zullen hun rol blijven spelen tijdens de transitieperiode.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.