Afrekenen bij Q8 in België voortaan mogelijk via KBC mobile app

Klanten van tankstations van Q8 in België kunnen hun brandstof voortaan ook afrekenen met de betaalapp van de KBC Bank. Het is een extra aanvulling op de al beschikbare app van Q8, die sinds maart gebruikt kan worden.

Net zoals bij de Q8 smiles-app, selecteert KBC Mobile via de locatiegegevens op de smartphone automatisch het juiste Q8-tankstation. De klant hoeft vervolgens alleen het pompnummer en het type brandstof te kiezen. Daarop wordt de pomp vrijgegeven en kan er getankt worden. Na afloop wordt een bericht verstuurd met het bedrag van de tankbeurt.

In KBC Mobile wordt bovendien het saldo van de Q8 smiles getoond, dit zijn de punten van Q8 waarmee klanten kunnen sparen voor kortingen. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet je particuliere rekeninghouder zijn bij de bank. Klanten met een professionele rekening op naam van hun bedrijf of houders van een tankkaart kunnen op 22 juni nog geen gebruik maken van deze dienst.

Zonder kaart of code

“Het optimaliseren van onze klantenbeleving staat centraal in onze evolutie naar een brede mobiliteitsspeler,” legt Bert Gillis, Retail & IT Director Q8 Northwest Europe, uit. “Dankzij deze dienst, die we ook al aanbieden via onze Q8 smiles app, kunnen we klanten extra comfort én veiligheid bieden door hen eenvoudig en contactloos met hun smartphone vanuit de wagen te laten betalen. In amper enkele stappen maak je je selectie en kun je je tankbeurt betalen. Zonder bankkaarten of codes die je op een terminal moet ingeven.”

Q8 is een van de grotere tankstationspelers in België met ruim vijfhonderd locaties, zowel bemand als onbemand. De stations zonder shop gaan in België door het leven als Q8 easy en niet onder de naam Tango zoals in Nederland. Q8 zet flink in op de shop. Daarvoor zijn onder meer samenwerkingen aangegaan met Delhaize Shop & Go en broodjeszaak Panos.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.