Foto: Total

Total gaat uitbreiden met waterstof in Capelle aan den IJssel

Foto: Total

Het tankstation aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel wordt de eerste multifuel locatie van Total in Nederland. Klanten kunnen er terecht voor het opladen van hun elektrische auto en er is groengas verkrijgbaar. Waterstof komt er binnenkort ook aan, belooft Total Nederland alvast. 

De snelladers (50 kW en 175 kW) en het groengasstation zijn al operationeel sinds begin februari. De bestaande snellader is eerder dit jaar vervangen door een nieuwe 50 kW snellader en er zijn twee High Power Chargers (HPC) bijgeplaatst, die hebben een maximaal vermogen van 175 kW. Auto’s die geschikt zijn om op dit volledige vermogen te laden, hebben binnen ongeveer 10 minuten weer een volledig opgeladen accu. Het aantal HPC’s wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid naar vier.

Volgende stap: waterstof

De volgende fase is de realisatie van het waterstoftankstation. De aanleg van dit tankstation is onderdeel van het H2BeNelux project, medegefinancierd door ‘Connecting Europe Facility (CEF) – Transport Sector’ van de Europese Commissie en DKTI-subsidie van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, uitgevoerd door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

“Total werkt hard aan de uitbreiding van het netwerk aan tankstations met schone brandstoffen als groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. De komst van het multi schone brandstoffen tankstation in Capelle aan den IJssel is innovatief en draagt bij aan de missie van Total om verder te verduurzamen”, aldus Total Nederland. Wethouder duurzaamheid Nico van Veen: “Deze ontwikkeling draagt bij aan de ambities die we in Capelle hebben om duurzaam vervoer te stimuleren en te zorgen dat daar een goede tank- en laadinfrastructuur voor aanwezig is.”

Klimaatakkoord

Marja Versleijen, director van Total Nederland’s divisie Mobility & New Energies, benadrukt dat de realisatie van het multi schone energie tankstation de ambities uit het klimaatakkoord weer een stap dichterbij brengt. “Nederland heeft hoge ambities als het gaat om verder verduurzamen. Bovendien is de transitie naar schoner en duurzamer vervoer niet mogelijk zonder de juiste tank- en laadinfrastructuur. Als Total zijn we zeer tevreden een bijdrage te kunnen leveren aan deze duurzame weg die Nederland aflegt door betaalbare en schone energie voor vervoer breed beschikbaar te maken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.