Staatsoliebedrijf van Qatar bestelt meer dan honderd LNG-tankers

Foto: Pixabay

Qatar Petroleum (QP) gaat flink inzetten op vloeibaar aardgas. Het staatsoliebedrijf van Qatar heeft ruim honderd tankers voor LNG besteld bij drie Zuid-Koreaanse bouwers. Qatar is wereldwijd een van de grootste producenten van LNG.

De nieuwe tankers zijn besteld bij Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Hyundai Heavy Industries en Samsung Heavy Industries. In totaal wordt er meer dan 17 miljard euro betaald voor de uitbreiding van de LNG-vloot. Voor eind 2027 moeten alle tankers geleverd worden. Qatar wil de productie van LNG komende jaren flink verhogen, van 77 naar 126 miljoen ton per jaar.

Toename LNG-vraag

De wereldwijde vraag naar LNG zal komende jaren fors toenemen. Dat voorspelde Shell in zijn jaarlijkse LNG Outlook eerder dit jaar. In 2019 groeide de markt met 12,5 procent naar 359 miljoen ton. In 2040 verwacht het olie- en gasconcern uit te komen op minimaal 700 miljoen ton, bijna een verdubbeling van de huidige vraag naar vloeibaar aardgas wereldwijd. LNG is onder meer interessant voor zwaar vrachtverkeer, als alternatief voor diesel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.