Raffinagebedrijf Neste neemt Count Terminal Rotterdam over

Foto: Neste

Neste heeft de Count Terminal Rotterdam van Peter Goedvolks First Dutch Group overgenomen. Het Finse raffinagebedrijf, een van ‘s werelds grootste producenten van hernieuwbare diesel geproduceerd uit afval- en restgrondstoffen, had al een langdurige samenwerking met Count Terminal Rotterdam. De overname is een logische vervolgstap aldus Peter Vanacker, CEO van Neste.

Volgens Vanacker is de overname een belangrijke stap voor Neste in de uitvoering van de groeistrategie. “Deze overname ondersteunt ons streven om een wereldwijd platform voor afval- en restgrondstoffen te bouwen dat gelijke tred kan houden met de groeiende vraag naar hernieuwbare producten in de wereld.”

Count Terminal Rotterdam slaat in het Rotterdamse havengebied duurzaam afval en op reststoffen gebaseerde grondstoffen op, raffineert en mengt deze met elkaar. De locatie zal de eerste terminal zijn die Neste bezit voor hernieuwbare grondstoffenaggregatie, waardoor Neste zijn grondstoffenlogistiek voor de toekomst verder kan ontwikkelen. De transactie zal de concurrentiepositie van Neste op de wereldwijde markt voor afval- en residugrondstoffen verbeteren.

Neste is sinds 2011, het jaar waarin de raffinaderij voor hernieuwbare producten in gebruik werd genomen, actief in Nederland. De raffinaderij in Rotterdam is samen met de raffinaderij in Singapore de grootste en een van de meest geavanceerde duurzame dieselraffinaderijen ter wereld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.