ALD Automotive breidt pilot met tankapp verder uit

Foto: ALD Automotive / Ease2pay

Na een eerste geslaagde proef vorig jaar breidt ALD Automotive de pilot met de tankapp van Ease2pay verder uit. Volgens de leasemaatschappij is contactloos betalen in de huidige tijd van coronamaatregelen belangrijker dan ooit. Leaserijders kunnen met de app vanuit hun auto betalen voor brandstof zonder dat ze een pinterminal hoeven aan te raken.

Vorig jaar heeft ALD Automotive een groep zakelijke leaserijders de tankapp laten testen, komende tijd zullen ook private leaserijders op deze manier gaan afrekenen. “De Ease2pay app geeft hen nog beter inzicht in de maandelijkse kosten en helpt hen bij het verkrijgen van een helder overzicht van de goedkoopste tankstations in de buurt. Bij succes wordt de dienst standaard aangeboden en geïntegreerd in de eigen app van de leasemaatschappij”, laat ALD weten.

“Door de huidige COVID-19-maatregelen, gaan we deze dienst versneld uitrollen’’, vertelt Lonneke van der Horst, marketing en strategy director bij ALD Automotive Nederland. “Met Ease2pay spelen we in op een extra behoefte aan contactloos betalen en testen we uit hoe we het betaalproces nog gemakkelijker en veiliger kunnen maken voor onze private leaserijders.”

Aanvulling op standaard leasepakket

Ongeveer duizend private leaserijders krijgen de mogelijkheid om de komende maanden kosteloos de Ease2pay app uit te proberen en tankbeurten eenvoudig via de mobiele telefoon te betalen als aanvulling op het standaard leasepakket. Uit de eerste gebruikerservaring blijkt dat het betalen via de app een gebruiksvriendelijk proces is. 77% van de pilotgebruikers vond het digitale betaalproces rondom tanken plezieriger dan het conventionele betaalproces. Niet langer hoeft informatie als kilometerstand, pincode of pompnummers onthouden te worden. En in de rij wachten om te betalen is ook niet langer nodig.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.