Autobedrijf Van Wees: ‘Er is veel behoefte aan dat praatje bij de pomp’

Autobedrijf Van Wees uit Laren speelt met je verwachtingspatroon. Als de navigatie van je auto aangeeft dat je er bijna bent, lijkt het om een technische storing te gaan omdat je een garagebedrijf met een tankstation en roll-over niet op zo’n locatie verwacht. Het bedrijf staat namelijk aan de drukke weg door het dorp. Er is echter veel meer opvallends te melden over deze onderneming, blijkt uit het gesprek dat we met eigenaresse Monique van Wees hadden.

Autobedrijf Van Wees is al jarenlang een begrip in het dorp en daarbuiten. Deze onderneming is met recht een familiebedrijf te noemen. Oprichter Wim senior gaf de fakkel door aan zijn zoon Wim die nu met zijn vrouw Monique de scepter zwaait over het garagebedrijf annex tankstation. Hun zoon Wim junior werkt inmiddels ook mee in de zaak en helpt bij het onderhouden en reinigen van de auto’s.

Naast het volgooien van de tank kan er namelijk ook voor een wasbeurt gekozen worden. Ook een interieurreiniging behoort tot de mogelijkheden. “Auto’s kunnen een stoombehandeling krijgen, waardoor het vuil uit de bekleding gehaald wordt. Daarnaast kan een glascoating aangebracht worden”, stelt Monique.

Stapje extra

Er wordt inmiddels hard nagedacht over de verdere invulling van het tankstation. “De branche verandert, omdat er verschillende brandstoffen op de markt komen en er veel gaande is op dit gebied”, verduidelijkt ze. “We denken er nu over na om Octane 102 aan de pomp te verkopen. Er zijn in de omgeving nog weinig bedrijven die deze brandstof aanbieden. Daarnaast zetten we graag een stapje extra voor onze klanten. Zo gooien we voor hen de tank vol. Ook kunnen we de olie controleren en de ruitenwisservloeistof bijvullen. Daarnaast is het vervangen van een lampje of pluggen van een band zonder afspraak mogelijk”, stelt Monique.

Kort door de bocht gezegd krijg je in feite een soort mini-servicebeurt bij het tanken. “Veel mensen vinden het prettig dat we de auto even nalopen. Het geeft een bezoek aan een tankstation een heel andere sfeer. Onze service maakt het persoonlijker en minder kil. Het is een contactmoment. Veel van onze klanten hebben ervoor gekozen om op rekening te tanken bij ons vanwege onze insteek. Dat is toch geweldig?”

Allang bewezen

Door het aanbieden van deze service, wil Van Wees het verschil maken. “Er is veel behoefte aan dat praatje aan de pomp. Mensen vinden dat leuk en waarderen deze service. Er zijn klanten buiten de regio die er speciaal voor kiezen om bij ons te tanken. Ik vind het ook leuk om te zien hoe mensen van buitenaf op deze dienstverlening reageren, omdat ze dat niet gewend zijn. Je ziet dat ze het heel bijzonder vinden”, verduidelijkt Monique.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Om zich verder te onderscheiden van andere tankstations met wasgelegenheden, is er voor een nieuwe wasinstallatie gekozen. Het logo van WashTec prijkt op de wasinstallatie. “Dit is een merk dat zich allang bewezen heeft”, zegt Monique. “Wat ons zo aanspreekt aan deze fabrikant was dat ze actief met ons mee dachten. Zo hebben ze voor ons een speciaal wasprogramma gecreëerd. We wilden een uitgebreide wassing bieden waarin ook de opbrenging van chemie en afspuiten met hoge druk ingebouwd zitten.”

Dezelfde kwaliteit

De komst van de nieuwe wasinstallatie komt als geroepen. De machine neemt namelijk veel werk uit handen. “Voor de komst van de installatie waren we veel tijd aan de voorwas kwijt. Dat gebeurde allemaal handmatig. Daarnaast moesten de velgen behandeld worden met chemie, zodat het vuil later makkelijk weg gespoten kon worden. Deze handelingen zijn overbodig geworden, doordat de installatie van WashTec dit overneemt. Er zit een uitstekend voorwasprogramma op de machine en er is ook ruimte voor velgenreiniging. Een ander groot voordeel is dat de machine ook een goede droging heeft, zodat handmatige droging tot het verleden behoort”, zegt ze.

De komst van de wasinstallatie vroeg wel om enige gewenning. “Onze klanten vroegen zich af of die machine wel dezelfde kwaliteit kon leveren als onze handmatige voorwas. Nou en of! Daarnaast geeft de shine polish de auto’s een erg mooie glans en dat valt op. Een ander voordeel is dat klanten sneller klaar zijn. De machine werkt namelijk veel efficiënter en sneller.”

Interieur

Steeds meer servicebedrijven plaatsen een wasinstallatie. “Vooral de laatste jaren hebben steeds meer ondernemers daarvoor gekozen en dat merken we. De concurrentie is groter geworden. Wij onderscheiden ons door de schoonmaak niet alleen aan de buitenkant uit te voeren, maar ook het interieur aan te pakken. Mijn man en zoon doen dat op afspraak. Omdat we aan de doorgaande weg zitten, kunnen we geen wachtrijen creëren. Mensen die hun auto volledig willen reinigen en een glascoating willen laten aanbrengen, moeten daarvoor een afspraak maken”, stelt Monique.

Wat de toekomst brengt op brandstofgebied is nog onduidelijk. Van Wees is echter voorbereid en heeft extra tanks voor diverse nieuwe brandstoffen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autobedrijf Van Wees: ‘Er is veel behoefte aan dat praatje bij de pomp’ | TankPro.nl

Autobedrijf Van Wees: ‘Er is veel behoefte aan dat praatje bij de pomp’

Autobedrijf Van Wees uit Laren speelt met je verwachtingspatroon. Als de navigatie van je auto aangeeft dat je er bijna bent, lijkt het om een technische storing te gaan omdat je een garagebedrijf met een tankstation en roll-over niet op zo’n locatie verwacht. Het bedrijf staat namelijk aan de drukke weg door het dorp. Er is echter veel meer opvallends te melden over deze onderneming, blijkt uit het gesprek dat we met eigenaresse Monique van Wees hadden.

Autobedrijf Van Wees is al jarenlang een begrip in het dorp en daarbuiten. Deze onderneming is met recht een familiebedrijf te noemen. Oprichter Wim senior gaf de fakkel door aan zijn zoon Wim die nu met zijn vrouw Monique de scepter zwaait over het garagebedrijf annex tankstation. Hun zoon Wim junior werkt inmiddels ook mee in de zaak en helpt bij het onderhouden en reinigen van de auto’s.

Naast het volgooien van de tank kan er namelijk ook voor een wasbeurt gekozen worden. Ook een interieurreiniging behoort tot de mogelijkheden. “Auto’s kunnen een stoombehandeling krijgen, waardoor het vuil uit de bekleding gehaald wordt. Daarnaast kan een glascoating aangebracht worden”, stelt Monique.

Stapje extra

Er wordt inmiddels hard nagedacht over de verdere invulling van het tankstation. “De branche verandert, omdat er verschillende brandstoffen op de markt komen en er veel gaande is op dit gebied”, verduidelijkt ze. “We denken er nu over na om Octane 102 aan de pomp te verkopen. Er zijn in de omgeving nog weinig bedrijven die deze brandstof aanbieden. Daarnaast zetten we graag een stapje extra voor onze klanten. Zo gooien we voor hen de tank vol. Ook kunnen we de olie controleren en de ruitenwisservloeistof bijvullen. Daarnaast is het vervangen van een lampje of pluggen van een band zonder afspraak mogelijk”, stelt Monique.

Kort door de bocht gezegd krijg je in feite een soort mini-servicebeurt bij het tanken. “Veel mensen vinden het prettig dat we de auto even nalopen. Het geeft een bezoek aan een tankstation een heel andere sfeer. Onze service maakt het persoonlijker en minder kil. Het is een contactmoment. Veel van onze klanten hebben ervoor gekozen om op rekening te tanken bij ons vanwege onze insteek. Dat is toch geweldig?”

Allang bewezen

Door het aanbieden van deze service, wil Van Wees het verschil maken. “Er is veel behoefte aan dat praatje aan de pomp. Mensen vinden dat leuk en waarderen deze service. Er zijn klanten buiten de regio die er speciaal voor kiezen om bij ons te tanken. Ik vind het ook leuk om te zien hoe mensen van buitenaf op deze dienstverlening reageren, omdat ze dat niet gewend zijn. Je ziet dat ze het heel bijzonder vinden”, verduidelijkt Monique.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Om zich verder te onderscheiden van andere tankstations met wasgelegenheden, is er voor een nieuwe wasinstallatie gekozen. Het logo van WashTec prijkt op de wasinstallatie. “Dit is een merk dat zich allang bewezen heeft”, zegt Monique. “Wat ons zo aanspreekt aan deze fabrikant was dat ze actief met ons mee dachten. Zo hebben ze voor ons een speciaal wasprogramma gecreëerd. We wilden een uitgebreide wassing bieden waarin ook de opbrenging van chemie en afspuiten met hoge druk ingebouwd zitten.”

Dezelfde kwaliteit

De komst van de nieuwe wasinstallatie komt als geroepen. De machine neemt namelijk veel werk uit handen. “Voor de komst van de installatie waren we veel tijd aan de voorwas kwijt. Dat gebeurde allemaal handmatig. Daarnaast moesten de velgen behandeld worden met chemie, zodat het vuil later makkelijk weg gespoten kon worden. Deze handelingen zijn overbodig geworden, doordat de installatie van WashTec dit overneemt. Er zit een uitstekend voorwasprogramma op de machine en er is ook ruimte voor velgenreiniging. Een ander groot voordeel is dat de machine ook een goede droging heeft, zodat handmatige droging tot het verleden behoort”, zegt ze.

De komst van de wasinstallatie vroeg wel om enige gewenning. “Onze klanten vroegen zich af of die machine wel dezelfde kwaliteit kon leveren als onze handmatige voorwas. Nou en of! Daarnaast geeft de shine polish de auto’s een erg mooie glans en dat valt op. Een ander voordeel is dat klanten sneller klaar zijn. De machine werkt namelijk veel efficiënter en sneller.”

Interieur

Steeds meer servicebedrijven plaatsen een wasinstallatie. “Vooral de laatste jaren hebben steeds meer ondernemers daarvoor gekozen en dat merken we. De concurrentie is groter geworden. Wij onderscheiden ons door de schoonmaak niet alleen aan de buitenkant uit te voeren, maar ook het interieur aan te pakken. Mijn man en zoon doen dat op afspraak. Omdat we aan de doorgaande weg zitten, kunnen we geen wachtrijen creëren. Mensen die hun auto volledig willen reinigen en een glascoating willen laten aanbrengen, moeten daarvoor een afspraak maken”, stelt Monique.

Wat de toekomst brengt op brandstofgebied is nog onduidelijk. Van Wees is echter voorbereid en heeft extra tanks voor diverse nieuwe brandstoffen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.