Betaalapp voor afrekenen brandstof inmiddels bij 700 tankstations te gebruiken

Zakelijke rijders kunnen hun tank- en parkeerkosten voortaan afrekenen met de betaalapp van Ease2pay. Alle kosten worden daarbij op een maandelijkse verzamelfactuur op een rijtje gezet. Deze betaalwijze werkt inmiddels bij meer dan 700 tankstations. In 140 Nederlandse steden kunnen de parkeerkosten betaald worden via de app.

Het tanken wordt daarmee voor zakelijke rijders gebruiksvriendelijker. Voor het gebruik van de traditionele tankpas is het immers nodig om de kilometerstand, de pincode en het pompnummer te onthouden. Met de app is het mogelijk om vanuit de auto te betalen. Aangekomen bij het tankstation herkent de app automatisch de locatie. De bestuurder selecteert het pompnummer, vult de kilometerstand vanachter het stuur in en betaalt vervolgens direct in de app. Alle bedragen worden daarbij maandelijks op een rij gezet.

Bedrijven kunnen zich registreren in de online portal en vervolgens hun medewerkers uitnodigen en binnen enkele minuten starten met tanken en parkeren. Wachten op de toegezonden pas is verleden tijd, evenals mogelijkheden tot pasfraude.

Toename aantal smartphone-betalingen

De bankpas wordt in Nederland steeds minder gebruikt om af te rekenen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Betaalvereniging Nederland. Inmiddels wordt 10 procent van de elektronische betalingen al met een smartphone gedaan en niet langer met een paspas. Niet alleen het contactloos betalen met de mobiele telefoon neemt daarbij toe, ook gebruik van betaalapps stijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.