Total gaat 20.000 nieuwe laadpunten installeren en exploiteren

Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) heeft de grootste concessieovereenkomst in Europa voor openbare laadpunten voor elektrische voertuigen toegekend aan Total. Op basis van de overeenkomst gaat Total de komende jaren maar liefst 20.000 nieuwe laadpunten installeren en exploiteren in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Het laadpuntennetwerk wordt voorzien van 100 procent duurzaam opgewekte zonne- en windenergie uit Nederland. Daarnaast gaat Total de productie van nieuwe duurzame energie organiseren in de MRA-regio zelf en wordt deze geleverd aan het MRA-laadpuntennetwerk. In de overeenkomst is verder opgenomen dat Total ook slimme laadtechnologieën zal gaan ontwikkelen en implementeren.

Het nieuwe contract beoogt de explosieve vraag naar openbare laadpunten in Nederland aan te pakken. Het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen strekt zich uit over een gebied met 3,2 miljoen inwoners en dekt ongeveer 15% van de huidige vraag naar EV-laadpunten.

“We zijn er trots op dat MRA-E het grootste Europese openbare aanbestedingscontract voor het laden van elektrische voertuigen aan ons heeft toegekend.” benadrukt Alexis Vovk, President van Marketing & Services en lid van het uitvoerend comité bij Total. “Door de ervaring en de nalatenschap van ons PitPoint-team te combineren met Totals expertise in het EV-laden en in zonne-energie, waren we in staat een innovatief aanbod te doen dat aan de behoeften van zowel MRA-E als toekomstige gebruikers voldoet.”

Het project is een samenwerkingsverband van overheden in de regio met als doel het elektrisch vervoer in de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en de gemeenten in deze provincies te stimuleren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Total gaat 20.000 nieuwe laadpunten installeren en exploiteren”

Geurt Oostlander|23.01.20|14:54

Schrille tegenstelling tot 6 pompstations H2 in Drente

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.