Van Kessel Olie gaat partnerschap met logistieke bedrijven aan

Van Kessel Olie is een samenwerking aangegaan met Vijfsterren Logistiek om kennis op het gebied van alternatieve brandstoffen te delen. Met het partnerschap wil het samenwerkingsverband van logistieke platforms in de regio Noordoost-Brabant stappen zetten op het gebied van nieuwe brandstoffen en emissiereductie.

De samenwerking houdt in dat Van Kessel Olie kennis met betrekking tot alternatieve brandstoffen, zoals duurzame diesel, waterstof, (bio-)CNG/LNG, elektrisch laden en kostenbeheersing van brandstofkosten ter beschikking zal stellen. Daarnaast gaat Van Kessel gebruikmaken van de kennis van Vijfsterren Logistiek om haar eigen brandstoffen- en smeermiddelenlogistiek verder te optimaliseren.

“Logistiek en brandstof zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden”, legt directeur Joan van Kessel uit. “Zonder brandstof staat alles stil, maar zonder efficiënte logistiek hebben wij ook geen competitieve klantpropositie. Aansluiten bij Vijfsterren Logistiek is daarom voor ons een logische stap. Enerzijds zijn wij leverancier van diverse brandstofoplossingen aan transportbedrijven en kennispartner voor duurzame brandstoffen. Anderzijds zijn we zelf ook een middelgrootte logistieke organisatie met 27 vrachtwagens, 5.500 m2 warehousing en zo’n 8.000 afleveradressen.”

“Met het aansluiten van Van Kessel Olie als partner van Vijfsterren Logistiek brengen we een koploper op het gebied van duurzame brandstoffen binnen in ons netwerk, waar alle leden van de logistieke platforms behoefte aan hebben en hun voordeel mee kunnen doen. Per slot weten we allemaal de feiten omtrent het tijdige karakter van de puur fossiele brandstoffen. Met Van Kessel Olie hebben we een partner kunnen vinden welke middels haar Greenpoint-tankstations volop bezig is de energietransitie vorm te geven”, aldus Pieter Keeris van Vijfsterren Logistiek.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.