Biodieselbedrijf frauderende eigenaar failliet

Biodiesel Kampen, het bedrijf van de vorige week veroordeelde ondernemer Cees B., is failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. B. kreeg een gevangenisstraf, onder meer wegens witwassen en fraude met biodiesel.

Het bankroet van Biodiesel Kampen is volgens curator Reinier Quint niet zozeer het gevolg van die veroordeling, maar van een nieuw en groter fraudeonderzoek van het Openbaar Ministerie. Het bedrijf kwam onder andere in de financiële problemen doordat B. en een andere betrokkene wegens die zaak lange tijd in voorlopige hechtenis zitten.

Met Biodiesel Kampen, dat uit verschillende oliesoorten biodiesel maakt, is volgens Quint niets mis. Hij maakt de vergelijking met een auto waarvan de chauffeur de fout in is gegaan, maar die nog prima rijdt. Hij probeert een nieuwe koper te vinden voor het circa 45 werknemers tellende bedrijf.

(ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.