Foto: ARAL

ADAC: brandstof langs Autobahn gemiddeld 20 eurocent duurder

Foto: ARAL

Klanten die bij een tankstation langs de Duitse Autobahn tanken, betalen gemiddeld per liter brandstof ruim 20 eurocent meer. Dat blijkt uit een prijsanalyse van de Allgemeine Deutsche Automobil-Club (ADAC). Die hield de prijzen van 14.000 tankstations een maand lang in de gaten en vergeleek daarbij verschillende soorten tanklocaties. 

Een liter E10 (super) kost gemiddeld 21,4 eurocent meer langs de snelweg, voor diesel betalen klanten gemiddeld 23,8 eurocent meer bij tankstations die aan de Autobahn liggen. Klanten die hun tank helemaal volgooien, kunnen flink wat euro’s besparen als ze ervoor kiezen om niet langs de snelweg te tanken. Bij een tank van 50 liter is de besparing al gauw meer dan een tientje.

Omrijden loont

Tankstations die in de buurt van Duitse snelwegen liggen, berekenen gemiddeld zo’n 2 eurocent meer dan locaties die verder van de Autobahn liggen. Automobilisten die ervoor kiezen om de snelweg te verlaten en een paar honderd meter door te rijden, tanken aanzienlijk voordeliger.

Uit de resultaten van ADAC blijkt dat het nauwelijks uitmaakt op welke dag klanten tanken, de prijsverschillen zijn gering. Het prijsverschil tussen snelwegstations en andere locaties is op elke dag van de week vrijwel gelijk. Een liter E10 kost langs de snelweg gemiddeld 1,654 euro, diesel 1,484 euro. Bij locaties die niet aan de Autobahn liggen, betalen klanten 1,440 euro voor E10 en 1,246 euro voor een litertje diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “ADAC: brandstof langs Autobahn gemiddeld 20 eurocent duurder”

Gerrit Aling|29.08.19|13:30

Het zal langs de Nederlandse autowegen wel niet veel anders zijn….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.