Nieuw partnerschap voor bieden van pechhulp aan elektrische rijders

Pechhulpleverancier ARC Europe is een samenwerking aangegaan met EVBox om sneller hulp te kunnen leveren aan bestuurders van een elektrische auto die pech hebben. In Nederland is de ANWB een aandeelhouder van ARC Europe. In eerste instantie gaat de pechhulp gelden voor Nederland, België, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. De ondersteuning wordt uitgevoerd door getrainde EV-specialisten.

“Nu meer en meer mensen overstappen op elektrisch rijden, wordt het bieden van de juiste service en wegenhulp een cruciaal onderdeel van ons aanbod. Onze klanten moeten het gevoel hebben dat wij hen, waar ze ook zijn en op welk tijdstip dan ook, de ondersteuning bieden om weer vlot de weg op te kunnen gaan. Door onze Europese samenwerking met ARC Europe kunnen wij aan deze verwachtingen voldoen, en we zijn enthousiast om onze Europese dekking verder uit te breiden”, aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox.

Grote investeringen in laadpalen door onder andere autofabrikanten en overheden, laten een duidelijke trend zien richting duurzame mobiliteit. Naar verwachting zullen vanaf 2020 een miljoen particuliere en openbare laadpalen beschikbaar zijn in Europa. Verwacht wordt dat dit verder zal groeien tot 15 miljoen in 2030.

“Met onze mobiele laadmodules kunnen we EV-rijders ook op de weg direct helpen”, legt Stefano Sarti, directeur van de ARC Europe Group, uit. “Zowel tijdens het pendelen op en neer naar werk, als tijdens een langere trip: ARC Europe zal samen met EVBox de EV-rijder de best mogelijke service bieden. Door de automobilisten te ondersteunen, helpen we indirect ook autofabrikanten en leasemaatschappijen een zo goed mogelijk aanbod aan hun klanten te kunnen bieden. Op deze wijze is de ‘EV-ervaring’ voor alle partijen zo aangenaam mogelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.