BP-tankstation-bemand

BP boekt meer winst in Q2, Fastned groeit maar blijft verliesgevend

Een bemand BP-tankstation

Olie- en gasconcern BP heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan vorig jaar. De teller kwam uit op 2,8 miljard dollar, 0,4 miljard meer dan in Q2 van 2018. Snellaadbedrijf Fastned noteerde in de eerste helft van het jaar een sterke groei in omzet en aantal klanten. Winst wordt er nog niet gemaakt door de Amsterdamse onderneming.

Ondanks de daling van de prijzen voor gas en olie wist het Britse olie- en gasconcern BP toch positieve cijfers te schrijven. Dat was vooral te danken aan de stijging van de productie; die kwam 3,4 procent hoger uit. Ook de overname van schalie-activiteiten van de BHP Group hadden een positieve invloed op de productie.

Het Amsterdamse laadbedrijf Fastned noteerde een aanzienlijke groei van 230 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 2018. De omzet voor de eerste helft van 2019 bedroeg 1,78 miljoen euro. Het aantal actieve klanten kwam uit op 26.085 (+174 procent). Het bedrijf is nog wel verliesgevend; onder de streep kwam de teller uit op -5,3 miljoen euro.

Het aantal snellaadstations van Fastned werd uitgebreid met zestien nieuwe locaties, naar 102 stations per eind juni. Met het openen van haar eerste station in Groot-Brittannië heeft Fastned nu stations in drie landen. Eerder werden al snellaadplekken in Duitsland geopend. Op korte termijn zal het bedrijf ook in België, Frankrijk en Zwitserland aan de slag gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.