Dover Fueling Solutions gaat snelle laadpalen van ABB aanbieden

Bron: TankPro

Dover Fueling Solutions gaat een samenwerking aan met ABB voor het realiseren van snellaadplekken in Europa. De toevoeging van snelle laadpalen aan het portfolio is een belangrijke stap voor de leverancier, die wereldwijd actief is. In Nederland maakt Fastned onder meer gebruik van snellaadtechnologie van ABB.

ABB is op dit moment een van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van laadoplossingen. De ruim elfduizend verkochte snelladers zijn te vinden in maar liefst 76 landen. “Als marktleider in EV-oplaadinfrastructuur zijn we erg blij dat we samen gaan werken met DFS om zo wereldwijd hun trouwe klanten te kunnen bedienen. Het toevoegen van snellaadpalen aan hun brandstofoplossingen zal het aanbod versterken. We zijn overtuigd dat onze producten het DFS-portfolio aanvullen”, aldus Frank Muehlon.

Groei van EV’s

De groei van elektrische auto’s zal komende jaren doorzetten, verwacht Lise-Lotte Nordholm van DFS. Het bedrijf blijft nieuwe brandstoffen onderzoeken en gelooft dat ABB een goede strategische partner is om te helpen bij het uitbreiden van de beschikbaarheid aan snellaadpunten.

De laadpalen van ABB voldoen aan de wensen en eisen die vandaag de dag gesteld worden. De Terra HP biedt een vermogen van tussen de 150-350 kW. Deze snellader is goed geschikt voor snelweglocaties en tankstations. Binnen 8 minuten kan de bestuurder van een elektrische auto weer zo’n 200 km rijden. Fastned maakt onder meer gebruik van deze laadpalen op locaties langs de snelweg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.