Nieuw tankstation langs A67 opent deuren in Greenpoint-kleuren

Het nieuwe tankstation van ondernemer Willemjan van Golstein Brouwers, vlak langs de snelweg A67 bij het Noord-Brabantse Asten, is geopend. Aan de pomp van de Greenpoint-locatie is een brede mix van brandstoffen beschikbaar, waaronder de klimaatneutrale diesel TRAXX Zero, twee HVO-soorten (HVO100 en HVO20) en AdBlue.

“De oplevering en de gehele bouw zijn volgens de afgesproken planning verlopen. Sinds dinsdag zijn we gestart met de verkopen en ook dat gaat volgens de verwachting goed”, vertelt de ondernemer. Van Golstein Brouwers is een bekende naam in de branche. Hij exploiteert al jaren een Shell-tankstation met een shop en carwashfaciliteiten in het centrum van Asten. Ook was hij jarenlang huurder van Shell Nobis in Asten, op een steenworp afstand van de nieuwe Greenpoint-locatie. Een aantal jaar geleden verkoos Shell voor de Nobis-locatie een andere huurder.

Nieuwe locatie

“Dat was uiteraard wel even slikken. Ik besloot mijn zinnen te zetten op een andere locatie. Er waren plannen voor een nieuw industrieterrein in Asten. Ik was er op het juiste moment bij en wist een mooie kavel te bemachtigen.” Achteraf bleek dat de vader van Willemjan in de jaren tachtig zijn oog ook had laten vallen op deze specifieke locatie. “Hij wilde deze kavel ruim dertig jaar geleden ook al kopen. Daar kwam ik pas onlangs achter. Mijn vader is in 1988 overleden. Het is voor mij echt bijzonder dat we hier nu konden bouwen.”

De brede acceptatie van tankkaarten die de keuze voor Greenpoint met zich meebrengt speelde een grote rol bij het doorhakken van de knopen. “Dat is echt een pré. Klanten kunnen bij Greenpoint tanken met de zakelijke tankpassen van BP/Routex, Total, DKV, Argos en VKO. BP en Total zijn op de A67 nog niet zo goed vertegenwoordigd. Dat biedt mooie kansen”, legt de ondernemer uit. Het tankstation is overigens honderd procent bedoeld voor zakelijk verkeer. “Daar is onze vergunning ook op gebaseerd. We richten ons op vrachtwagens, bedrijfsbussen en leaserijders.”

Plaatsen laadpalen en wasgelegenheid

Naast traditionele brandstoffen ligt de focus bij de Greenpoint-locaties op alternatieve brandstoffen. Er komen in eerste instantie zes opstelposities bij het tankstation. “Op elk eiland is diesel en AdBlue verkrijgbaar. Daarnaast gaan we GTL, de klimaatneutrale diesel TRAXX Zero en HVO aanbieden. We denken op termijn aan LNG en waterstof.” Ook ziet de ondernemer kansen voor snellaadpalen. “Elektrische auto’s zijn in opkomst en dat aantal gaat komende jaren ongetwijfeld snel toenemen. Ik geloof zeker in het plaatsen van snelle laadpalen bij tankstations. Je moet je ogen echt niet sluiten voor deze nieuwe wereld.”

Uiteindelijk is er zo’n 5000 vierkante meter beschikbaar voor het tankstation. Naast het tankstation wil de ondernemer op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die moet er in 2020 komen. Als hoofdaannemer werd Hamer ingeschakeld, de pompen zijn afkomstig van TSG, de camera-oplossingen van BigBrother. Voor het project werkte Hamer samen met adviseur en architect ContrAll Projectrealisatie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.