Shell Nieuwendijk

Shell breidt dealernetwerk uit naar 185 locaties

Shell Nieuwendijk

Shell heeft het netwerk in Nederland afgelopen jaar uitgebreid met twintig dealerlocaties. Daarmee komt het totaal aantal dealerlocaties van Shell uit op 185. In totaal zijn er nu 490 Shell-stations in ons land. De eerste dealercontracten voor waterstof en voor de snellaadoplossing Shell Recharge zijn inmiddels ook getekend, vertelt Bertram van den Berg, Retail Sales Dealer Manager van Shell.

Volgens Van den Berg is de toename van het aantal dealers onder meer te danken aan de in maart 2018 vernieuwde dealerpropositie van Shell. “We ervaren dat ondernemers onze ondersteuning op alle onderdelen van het voorterrein en de shop waarderen.” De dealerstations zijn voorzien van de nieuwste uitstraling en een aantal dealers koos voor Select, het shopconcept van Shell. “Naast de kwaliteit van onze brandstoffen en marketingprogramma’s bieden we ook onderscheidend vermogen in de shop”, legt Van den Berg uit. “Door middel van planogrammen, promoties en scherpe inkoopcondities profiteren dealers van de expertise en kracht van het Shell-merk.”

Deli by Shell

Vijftig dealers hebben inmiddels gekozen voor het shopconcept, van het basisconcept tot de meest uitgebreide uitvoering met Deli by Shell bakery. Afgelopen tijd werden nieuwe Select’s geopend bij Zwart in Amsterdam, Fransen in Arnhem en Van Kalmthout in Hoofddorp. De nieuwe dealerlocaties staan in Almelo, Almere, Amsterdam, Berkel Enschot, Breda, Emmeloord, Emmen, Etten-Leur, Grootebroek, Herkenbosch,’s Hertogenbosch, Landgraaf, Lelystad, Nieuwendijk, Nijkerk, Oude Tonge, Reduzum, Swalmen, Voorthuizen en Zandvoort.

Shell wil dealers op verschillende onderdelen ondersteunen. “Nu en in de toekomst. Zo bieden we met specifieke dealermodellen ook ondersteuning aan op het gebied van elektrische mobiliteit. Denk aan onze eigen Shell Recharge-snelladers en onze kennis op het gebied van waterstof. Alternatieve brandstoffen vragen om een andere benadering en expertise. Wij kunnen dealers ontzorgen in dit traject.”

Shell Boeimeer-Breda

De eerste dealercontracten voor waterstof en Shell Recharge zijn inmiddels getekend. ”We kijken uit naar verdere samenwerking. Lokaal ondernemerschap en de kracht en uitstraling van het merk Shell vormen een sterke combinatie”, besluit Van den Berg.

Tankstation Vakbeurs

De maatschappij presenteerde afgelopen jaar op de Tankstation Vakbeurs de nieuwste concepten op het gebied van shop en brandstof. Shell stond op de beursvloer met verschillende partners, waaronder Selecta, Bakerstreet en een team dat gericht is op new energies. Naast de snellaadoplossing konden bezoekers ook kennismaken met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van waterstof.

Shell liet eerder al weten dat er in 2020 in Nederland minimaal twee eigen waterstofstations geopend gaan worden. Een derde komt bij Shell Green Planet vlak langs de A28 in Drenthe. Ook zal er flink worden ingezet op het plaatsen van snelladers bij tankstations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.