Den Hartog gaat HVO verkopen op groot aantal tankstations

Bij veertien tankstations van Den Hartog is het voortaan mogelijk om de biobrandstof CO2 Saving Diesel 30 te tanken. Het gaat om locaties in Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland. Ten opzichte van reguliere diesel wordt met deze HVO een CO2-reductie gerealiseerd van tussen de 27 en 33 procent.

De Zuid-Hollandse leverancier van smeermiddelen en brandstoffen biedt de brandstof direct uit het eigen depot aan, onder meer bij tankstations in De Lier, Poeldijk, Zeist, Rossum, Bergeijk, Fijnaart, Oosterhout en Groot-Ammers. Naast een aanzienlijke CO2-besparing, neemt ook de uitstoot van fijnstof bij gebruik van deze brandstof af.

De dieselvervanger kan in plaats van reguliere diesel worden getankt. Er bestaan verschillende blends van deze biobrandstof. Het getal achter de naam laat zien om welke mengverhouding het gaat. Hoe hoger het percentage HVO, hoe hoger de reductie van CO2-uitstoot. Voordeel van de CO2 Saving Diesel 30 is dat het in elke dieselauto gebruikt kan worden.

Restafvalstromen

Het product, dat ook bekend staat onder de naam HVO, bestaat voor ongeveer een derde uit brandstoffen die gemaakt zijn vanuit restafvalstromen. Dit is bijvoorbeeld afgewerkt frituurvet, cellulose of ander afval. Voor de productie zijn geen voedselgewassen gebruikt.

Den Hartog is niet alleen leverancier van smeermiddelen en brandstoffen, maar tevens eigenaar van zo’n vijftig tankstations. Deze staan in de kleuren van Esso en Autofood. Afgelopen april werd bekend dat het Zuid-Hollandse bedrijf de nieuwe onbemande tankstationformule GT24 die vorig jaar werd opgericht, zelfstandig voortzet. Begin dit jaar werden de eerste drie tankstations van GT24 geopend.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.