Fastned opent laadstations langs A16 bij Hazeldonk

Fastned heeft twee nieuwe snellaadstations geopend langs de snelweg A16 bij verzorgingsplaats Hazeldonk, vlakbij de Belgische grens. De snellaadpalen zijn te vinden aan zowel de oost- als de westkant van de snelweg. Het wordt daarmee behoorlijk druk op deze verzorgingsplaatsen. Ook Shell is immers aan beide kanten van de A16 al te vinden. Daarnaast hebben ook McDonald’s en La Place er vestigingen.

Bestuurders van een elektrische auto kunnen bij de stations van Fastned kiezen uit twee 175 kW-CCS snelladers en een 50 kW laadpaal. Ondertussen staat de teller bij het Amsterdamse laadbedrijf op 99 laadstations. Deze locaties staan vooral in Nederland. Daarnaast zijn er inmiddels oplaadplekken in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk.

De huurrechten voor het exploiteren van tankstations langs beide kanten van de snelweg zijn in handen van Shell. Een blik op het brandstoffenoverzicht op deze locaties laat zien dat er op dit moment nog geen Recharge snellaadpalen staan. Het is aannemelijk dat Shell op korte termijn wel plannen heeft om hiermee aan de slag te gaan. Afgelopen april liet het concern al weten dat er maar liefst tweehonderd snelladers geplaatst gaan worden bij eigen stations van de maatschappij. Prominente snelweglocaties lijken daarvoor zeer geschikt.

Naast Fastned en Shell heeft ook McDonald’s zowel aan de oost- als de westkant een vestiging. De fastfoodketen is een samenwerking aangegaan met energiebedrijf Nuon/Vattenfall om te bouwen aan een netwerk van 50 kW-laadpalen. Bij elke McDrive-locatie – 168 in totaal – komt een snellaadpaal met twee laadpunten. Ook de restaurants langs de A16 beschikken over een McDrive en worden dus vrijwel zeker voorzien van laadpalen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.