Snellaadbedrijf Fastned wil op 14 juni naar de beurs

Fastned wil op 14 juni naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft de uitbater van snellaadstations bekendgemaakt bij de publicatie van de zogeheten prospectus voor zijn beursplannen. De Amsterdamse onderneming heeft op dit moment meer dan negentig locaties waar bestuurders van elektrische auto’s kunnen laden.

Fastned werkt aan een Europees netwerk van snellaadstations. Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Ik ben blij dat we de datum van onze beoogde notering aan Euronext Amsterdam hebben vastgesteld. De notering geeft Fastned extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om in Fastned te investeren.”

Break-even

De onderneming maakt verder bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar op operationeel niveau ‘break-even’ heeft gedraaid. Het gaat dan om het bedrijfsresultaat (ebitda), exclusief kosten gerelateerd aan de uitbreiding van het netwerk. Langezaal: “Fastned is goed gepositioneerd om rechtstreeks te profiteren van de transitie naar volledig elektrische voertuigen omdat onze snellaadstations zijn ontworpen om mee te groeien met de verwachte toename van de vraag naar openbaar snelladen.”

Europees netwerk

Het bedrijf heeft 97 snellaadstations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt op dit moment actief gewerkt aan snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en Fastned bereidt zich voor op het bouwen van de eerste snellaadstations in België, Zwitserland en Frankrijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.