NewMotion gaat laadpalen leveren voor e-modellen Renault

NewMotion gaat de laadoplossingen leveren voor de elektrische automodellen van Renault. Deze laadpunten komen beschikbaar in negentien Europese landen. De nieuwe hardware voor het opladen van onder meer de Renault Zoe, de Kangoo Z.E., de Master Z.E. en de Twizy werd tijdens het evenement EVS32 in Lyon gepresenteerd. NewMotion is onderdeel van de Shell-groep.

“Met tien jaar ervaring in e-mobiliteit zijn we een koploper in slimme laadoplossingen voor zakelijk en thuisgebruik”, zegt Sytse Zuidema, CEO van NewMotion. “Wij hebben voor Groupe Renault laadpalen ontwikkeld voor alle elektrische modellen van het merk, waarmee we slim laden toegankelijk maken voor een groot publiek. Renault geldt als pionier op het gebied van e-mobiliteit en heeft elektrisch rijden meer mainstream gemaakt. We zijn erg verheugd over deze samenwerking.” Het is volgens Zuidema een grote stap vooruit in de ontwikkeling van e-mobiliteit.

NewMotion levert twee verschillende typen laadpunten voor Renault: de Home Basic | Renault Edition en de Home Advanced | Renault Edition. Ze bieden maximaal 11 kW en worden geleverd met Dynamic Power Management om automatisch de stroomverdeling tussen het huis en het laadpunt te optimaliseren.

Toegankelijker maken

“De combinatie van onze specifieke expertises biedt veel kansen voor de toekomst, maar we beginnen met elektrisch rijden nóg toegankelijker te maken voor mensen die een Renault rijden”, vertelt Eric Feunteun, Electric Vehicle Program Director van Groupe Renault. Volgens hem kan Renault klanten nu niet alleen voorzien van een elektrisch voertuig, maar ook direct van een hoogwaardig, slim laadpunt van NewMotion. “Daarmee bieden we een one-stop-shop op het gebied van elektrisch rijden.”

NewMotion is een grote speler op het gebied van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen in Europa en heeft meer dan 45.000 oplaadpunten in de regio geïnstalleerd. Het bedrijf biedt daarnaast toegang tot een netwerk van meer dan 100.000 publieke laadpunten in 28 landen in Europa voor meer dan 170.000 geregistreerde laadpashouders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.