Shell gaat ook snelladers plaatsen bij tankstations in Duitsland

Shell gaat dit jaar minimaal vijftig snelladers neerzetten bij tankstations in Duitsland. Bij elke 150 kW snellaadpaal kunnen twee auto’s tegelijk laden. Het concern heeft in Duitsland de handen ineengeslagen met het Duitse energiebedrijf EnBW Energie Baden-Württemberg AG. Eerder maakte Shell al bekend dat er in Nederland komende tijd maar liefst tweehonderd snelladers bijkomen.

In de toekomst kunnen klanten hun elektrische auto snel opladen bij tankstations van Shell, vertelt Jan Toschka, verantwoordelijk voor de tankstations van Shell in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Samen met ons shop- en serviceaanbod bieden we de klant een nieuwe ervaring en we ondersteunen bovendien de opkomst van elektrisch rijden. De eerste vijftig snellaadstations zijn nog maar een begin.”

EnBW Energie en Shell gaan snelladers met een capaciteit van 150 kW neerzetten. Per paal kunnen twee auto’s tegelijk met dit vermogen laden. “We maken elektrisch laden samen met Shell ook voor langere afstanden eenvoudig en toegankelijk”, vindt Marc Burgstahler van het Duitse energiebedrijf. Hij benadrukt dat er alleen met 100 procent groene stroom geladen wordt.

Mix van brandstoffen

“De wereld heeft meer energie nodig, maar minder emissie”, vervolgt Toschka. “Vanzelfsprekend moeten we wereldwijd werken aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. De rol van elektrische auto’s zal toenemen. Vanuit Shell spreken we daarbij zowel over stekkerauto’s als waterstofauto’s met een brandstofcel.” Om de uitstoot te verminderen spelen volgens Toschka ook andere alternatieve brandstoffen, zoals LNG, een belangrijke rol.

Begin april werd bekend dat Shell flink gaat investeren in snellaadpalen in Nederland. Het olie- en gasconcern liet weten dat er komende tijd maar liefst tweehonderd snelladers bijkomen. Die worden geplaatst bij eigen tankstations van Shell. Op dit moment zijn er in ons land in totaal ongeveer zo’n duizend snelle laadpunten waar elektrische auto’s opgeladen kunnen worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.