ALD Automotive start pilot met betaal-app voor tanken

Leasemaatschappij ALD Automotive wil het tanken voor haar leaserijders voortaan makkelijker maken door het betalen te vereenvoudigen met de app van Ease2pay. De maatschappij en Ease2pay zijn een pilot gestart onder zowel zakelijke als particuliere gebruikers.

Voor het gebruik van een tankpas bij de kassa is het nodig veel informatie te onthouden: de kilometerstand, de pincode, het pompnummer. Met de app van Ease2pay kan mobiel, snel en makkelijk vanuit de auto betaald worden. Gebruikers van de app hoeven alleen maar uit te stappen om te tanken.

Eenmaal aangekomen bij het tankstation herkent de app de locatie. De klant selecteert in de app het pompnummer, vult de kilometerstand vanachter het stuur in en betaalt vervolgens direct in de app. Een ander voordeel van een app is dat er geen handeling van plastic meer is. Leaserijders kunnen gelijk bij ontvangst van de nieuwe leaseauto de app installeren en tanken. Er hoeft geen plastic pas meer te worden verstuurd.

Digitaliseren diensten

ALD Automotive is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen die helpen bij het ontzorgen van leaserijders, laat de leasemaatschappij weten. Het digitaliseren van diensten speelt hierbij een grote rol. “ALD Automotive doet dit door vooral diensten te bieden die dagelijks relevant zijn voor leaserijders. Tanken is daarin een hele logische stap en vanuit die relevantie kunnen er eenvoudig nieuwe diensten worden toegevoegd zoals mobiel betalen voor parkeren.” De leasemaatschappij richt zich met deze dienst vooral op de private lease gebruikers, zelfstandigen en MKB-klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.