Workshop over waterstof tijdens Shell Eco-marathon NL

Shell Hydrogen Station Germany 2015

Wat is er nodig voor de realisatie van een waterstofvulstation? Die vraag staat centraal tijdens een evenement dat donderdag 23 mei op het programma staat op Circuit Park Berghem. De workshop is een initiatief van de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie (NWBA), Belangenvereniging Tankstations (BETA) en Shell. De bijeenkomst staat op het programma tijdens de Shell Eco-marathon NL.

De toekomst van elektrische mobiliteit begint steeds meer vorm te krijgen. Stekkerauto’s en laadpalen komen in rap tempo opzetten. Tegelijk wordt er ook gewerkt aan het bouwen van locaties waar waterstof getankt kan worden. Tijdens de workshop op 23 mei gaan verschillende experts uitgebreid in op de kansen die deze brandstof biedt.

Op het programma staan onder meer de vergunningsaanvraag en mogelijkheden om subsidies aan te vragen als je met waterstof aan de slag gaat. En hoe ziet een waterstofstation er eigenlijk uit? Wat is er nodig om deze brandstof te gaan aanbieden? Ook wordt ingegaan op manieren om waterstof te produceren en op te slaan.

Voorafgaand aan het programma krijgen deelnemers de gelegenheid om in kleine groepen een bezoek te brengen aan de paddock, waarbij de deelnemende voertuigen aan de Shell Eco-marathon van dichtbij bekeken kunnen worden. Meer informatie is te vinden op deze website. Aanmelden is hier ook mogelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.