Den Hartog zet onbemande formule GT24 zelfstandig voort

De nieuwe onbemande tankstationformule GT24 die vorig jaar werd opgericht, wordt zelfstandig voortgezet door medeoprichter Den Hartog. Met de opening van de eerste drie locaties zit het werk voor initiatiefnemer Peter Groen erop. De Zuid-Hollandse oliehandelaar Den Hartog gaat het merk verder uitbreiden. Onlangs werden de eerste drie tankstations van GT24 geopend.

“Ik geloof heilig in die formule en heb er vertrouwen in dat Den Hartog een succes van GT24 gaat maken”, vertelt Groen. “De afgelopen maanden heb ik veel tijd gestoken in de acquisitie van locaties en de pilots die we op de eerste drie geopende tankstations in Eck en Wiel, De Lier en Vianen draaiden. Daardoor ligt er nu een goede basis voor Den Hartog om op verder te bouwen.”

Den Hartog is niet alleen leverancier van smeermiddelen en brandstoffen, maar tevens eigenaar van zo’n vijftig tankstations. Het gaat om Esso-locaties en om stations in het merk van Autofood. De tanklocaties variëren van kleine onbemande tot volledig uitgeruste tankstations met shops en wasmogelijkheden. Verwachting is dat een deel van deze locaties omgekleurd zal worden.

Kansen in de markt

Begin 2018 zag Groen kansen in de markt voor een nieuwe tankstationformule. In samenwerking met Den Hartog en marketing- en communicatiebureau Active Creations dacht hij een formule uit die ‘wars is van fratsen, die alle hindernissen bij consumenten wegneemt om onbemand te tanken en die ook nog een keuze voor duurzaamheid biedt’.

Volgens Groen is er veel interesse voor het nieuwe tankstationmerk, dat op de Tankstation Vakbeurs in november werd gepresenteerd. Hij sprak eerder de verwachting uit dat er in 2019 minimaal 35 tankstations geopend gaan worden in de nieuwe kleuren. Op de lange termijn moeten dat er minimaal tweehonderd worden. De naam GT24 staat voor goedkoop tanken, 24 uur per dag.

Oprichter Peter Groen van GT24 is een bekend gezicht in de branche. Hij was jarenlang actief voor Texaco en Salland Olie en zette het merk Firezone in de markt. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ. Met zijn nieuwe formule wil hij een vuist maken tegenover de gevestigde partijen en ondernemers een alternatief bieden voor de bekende merken.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.