Tango opent tweede tankstation in Lelystad, teller op 196

Het nieuwe Tango-tankstation aan de Stationsweg in Lelystad is woensdag geopend. Het gaat om het tweede station van de onbemande prijsvechter in Lelystad. De teller van het aantal Tango-locaties in Nederland komt daarmee uit op 196. Het merk hoeft daarmee in aantal onbemande tankstations alleen TinQ, dat 325 vestigingen heeft, voor zich te dulden.

Sinds de prijsvechter zijn eerste tankstation opende in 2000, is er veel veranderd in de markt. De populariteit van Tango maakte al snel duidelijk dat een deel van de klanten wel degelijk geïnteresseerd was in het pinnen aan de pomp.

In de zomer van 2001, ruim een jaar na de oprichting van Tango door Marc Schröder en zakenpartner Michiel Muller, kwam Shell met een antwoord op deze nieuwe, snel groeiende tankstationformule. TinQ was geboren. Tot die tijd hadden de grote maatschappijen zich nog niet gemengd in de wereld van het onbemand tanken. De overige maatschappijen volgden spoedig. Inmiddels is het aandeel onbemand gegroeid tot meer dan 50 procent.

“We zijn blij dat we nu op een tweede locatie in Lelystad iedereen slimmer kunnen laten tanken en dat laten we weten ook,” zegt Edwin van Walsum, Customer Proposition Coördinator van Tango. Om de opening van het station in Lelystad te vieren trakteert Tango klanten volgende maand op een extra hoge korting op het nieuwe station. Van maandag 13 tot en met zondag 26 mei krijgen bezoekers bij het tanken 18 cent korting op benzine en 16 cent korting op diesel.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.