Neptune Energy Netherlands verhoogt investeringen in Nederland

Neptune Energy Netherlands gaat ruim 65 miljoen euro investeren in nieuwe offshore gasontwikkelingen. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt. Hiermee wordt volgens het bedrijf bijgedragen aan het grote belang van de offshore gassector voor de Nederlandse energiebehoefte.

De offshore gasproducent investeerde in 2018 ruim 5,3 miljoen euro in exploratie, wat resulteerde in de Ziegler en Andalusite gasvondsten. Het bedrijf gaat de investering in exploratie verhogen en werkt aan de ontwikkeling van verschillende potentiële projecten. “Gezien de belangrijke bijdrage van aardgas aan de Nederlandse maatschappij en economie is het cruciaal dat overheid en industrie nauw samenwerken om de Nederlandse offshore gasvoorraden optimaal te benutten”, legt directeur Lex de Groot uit.

Energieonafhankelijkheid

Dit geeft Nederland alle voordelen van Nederlands gas boven geïmporteerd gas, zoals een kleinere CO2-voetafdruk, het versterken van onze energieonafhankelijkheid en het behoud van werkgelegenheid”, vervolgt hij. “Dit is volledig in lijn met het overheidsbeleid – zoals aangekondigd in mei 2018 – om de offshore gasproductie in Nederland te versterken. We dringen er daarom bij de overheid op aan dit beleid zo snel mogelijk te implementeren, inclusief het verbeterd fiscaal stelsel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Neptune Energy Netherlands verhoogt investeringen in Nederland”

Pat Rick|04.04.19|11:31

Het is goed om kleine gasvelden maximaal te exploreren en te ontwikkelen (boven Schier, in de noordelijkste blokken van de Noordzee) als schoonste fossiele energie, zodat we minder afhankelijk zijn van kolen. Gascentrales zullen reservecapaciteit moeten zijn voor als zonne- en windenergie een dipje hebben. Gas dat van ver geimporteerd wordt heeft al 30% lekverliezen voordat het aankomt, wat een reden is om hiervan af te zien (30% milieuonvriendelijker)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.