Bouw van nieuw Greenpoint-tankstation in Asten gestart

Tankpoint Asten BV is begonnen met de bouw van de zevende Greenpoint-locatie. Het nieuwe tankstation in het Noord-Brabantse Asten komt naast de afrit van de A67, nabij het verkeersplein met de N279. Tankpoint Asten is een samenwerking tussen VGB Tankstations en van Kessel Olie. Vanaf juli 2019 kunnen klanten aan de pomp terecht voor onder meer diesel, HVO en Traxx Zero.

Initiatiefnemer VGB Tankstations is voornemens om op korte termijn ruimte te geven aan de beoogde energietransitie door ook te voorzien in een groot aantal (snel)laadpalen voor zowel personen- als vrachtwagens en de verkoop van LNG en waterstof. Daarnaast staat een wasstraat voor personenwagens en bijbehorende voorzieningen op deze locatie op de planning.

De overige Greenpoint-locaties liggen in Veghel (2), Uden, Nieuwkuijk, Heesch en Oude-Tonge. In de zomer van 2019 komen daar – naast de nieuwbouwlocatie in Asten – nog nieuwe stations in Zeewolde en Cuijk bij. Het netwerk van Van Kessel bestaat uit dertig tankstations. Het familiebedrijf exploiteert verder stations in de kleuren van Argos, Elan, BP, Total en FH

Acceptatie passen

Op het Florapark in Asten zijn de grondwerken voor het nieuwe Greenpoint-tankstation inmiddels gestart. De vestiging komt naast afrit 36 van de A67 – in de richting van Eindhoven naar Venlo. Het nieuwe tankstation wordt goed toegankelijk voor grote vrachtwagens, beschikt over highspeed dieselpompen en er zal ook AdBlue beschikbaar zijn. Tanken kan vanaf juli 2019 met de zakelijke tankpassen van onder meer BP/Routex, Total, DKV, Argos en de VKO tankpas.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.