Laadnetwerk NewMotion groeit door naar 100.000 laadpunten

NewMotion is de grens van 100.000 laadpunten gepasseerd. Daarmee is de aanbieder van laadpalen naar eigen zeggen op dit moment de grootste marktpartij in Europa. Het netwerk van laadpalen ligt verspreid over 28 landen. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf, dat in 2007 is opgericht, werd anderhalf jaar geleden overgenomen door Shell.

NewMotion werkt samen met meer dan tweehonderd partners in Europa die bijdragen aan het netwerk van laadpunten. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 45.000 laadpunten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment zijn er ruim 170.000 NewMotion-laadpassen in gebruik. De laadpas biedt internationale facturering met gespecificeerde BTW-tarieven per land aan.

“We zijn nu bijna tien jaar actief op de markt voor e-mobility en dat maakt het bereiken van deze mijlpaal extra bijzonder”, vertelt CEO Sytse Zuidema. “Ons belangrijkste doel is om de ervaring van elektrische rijders voortdurend te verbeteren, onder meer door ons netwerk in Europa uit te breiden. De NewMotion laadinfrastructuur en -diensten op het gebied van e-mobility dragen bij aan maximale efficiency.”

Samenwerking

Een nauwe samenwerking aangaan met partners uit de hele wereld op het gebied van laadpalen is volgens Zuidema erg belangrijk. “Voor die partners en uiteraard voor eindgebruikers gaan wij ook de komende jaren nieuwe en nog betere diensten ontwikkelen. Onze V2X-lader en de Group Charge app zijn fraaie voorbeelden van hoe NewMotion werkt aan het garanderen van de best mogelijke laadervaring.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.