Enexis heeft grootste ‘slimme’ laadplein van Nederland

In 2018 heeft netwerkbedrijf Enexis ruim 150 extra laadpalen geïnstalleerd voor zijn medewerkers en bezoekers. Daarmee komt het totaal aantal laadpunten voor elektrische auto’s van de groep op 243. Onderdeel daarvan is het ‘slimme’ laadplein met 98 laadpunten in de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Het laadplein in ’s-Hertogenbosch is het grootste van Nederland. Het is ‘slim’ omdat het een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aankan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is ook belangrijk omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand. De toegepaste technologie voorkomt dat liften niet meer werken of verlichting uitvalt op het moment dat er veel auto’s opgeladen worden. Dat kan ook, omdat veel auto’s de hele dag stilstaan in de garage.

Mocht een medewerker toch weinig tijd hebben om zijn auto op te laden, dan kan deze gebruik maken van één van de zestien laadpunten die beschikken over een dubbele laadcapaciteit van 22kWh. Het laadplein is gerealiseerd in goed overleg met de Vereniging van Eigenaren waarvan Enexis lid is. Bewoners van het aangrenzende appartementsgebouw kunnen ook gebruikmaken van het laadplein.

Enexis distribueert elektriciteit naar 2,7 miljoen en aardgas naar 2,3 miljoen consumenten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. De groep Enexis telt ongeveer 4.300 medewerkers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.