Olieprijzen flink gezakt, invloed op prijs aan de pomp

De olieprijs is afgelopen dagen flink omlaag gegaan. De prijs voor een vat Brent-olie ligt op dit moment onder de 70 dollar per vat. Vorige maand was dat nog 86 dollar. De aanleiding voor de snelle wisseling is onder meer een rapport van de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC). De organisatie, waarvan Saoedi-Arabië het belangrijkste lid is, stelde de vraag voor de eigen olie voor volgend jaar naar beneden bij.

Volgens het FD komt het nieuws van Saoedi-Arabië op een moment dat de prijs van olie toch al flink omlaag ging. Het effect van de sancties tegen Iran pakt minder groot uit dan verwacht, waardoor er op de markt minder gevreesd wordt voor een tekort. Acht landen hebben van de VS toch toestemming gekregen om olie te blijven kopen van Iran, ondanks de Amerikaanse sancties.

De verwachting is dat de dalende olieprijzen ook spoedig merkbaar zijn aan de pomp. De prijs voor benzine en diesel in Nederland en België is afgelopen tijd gedaald. In Duitsland zijn de prijzen juist gestegen, onder meer door de lage waterstand in de Rijn. Binnenvaarttankers kunnen minder zwaar beladen worden en dat levert problemen op met de aanvoer van brandstof. Daardoor is het op bepaalde plekken in de grensstreek op dit moment zelfs goedkoper om in Nederland te tanken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Olieprijzen flink gezakt, invloed op prijs aan de pomp | TankPro.nl

Olieprijzen flink gezakt, invloed op prijs aan de pomp

De olieprijs is afgelopen dagen flink omlaag gegaan. De prijs voor een vat Brent-olie ligt op dit moment onder de 70 dollar per vat. Vorige maand was dat nog 86 dollar. De aanleiding voor de snelle wisseling is onder meer een rapport van de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC). De organisatie, waarvan Saoedi-Arabië het belangrijkste lid is, stelde de vraag voor de eigen olie voor volgend jaar naar beneden bij.

Volgens het FD komt het nieuws van Saoedi-Arabië op een moment dat de prijs van olie toch al flink omlaag ging. Het effect van de sancties tegen Iran pakt minder groot uit dan verwacht, waardoor er op de markt minder gevreesd wordt voor een tekort. Acht landen hebben van de VS toch toestemming gekregen om olie te blijven kopen van Iran, ondanks de Amerikaanse sancties.

De verwachting is dat de dalende olieprijzen ook spoedig merkbaar zijn aan de pomp. De prijs voor benzine en diesel in Nederland en België is afgelopen tijd gedaald. In Duitsland zijn de prijzen juist gestegen, onder meer door de lage waterstand in de Rijn. Binnenvaarttankers kunnen minder zwaar beladen worden en dat levert problemen op met de aanvoer van brandstof. Daardoor is het op bepaalde plekken in de grensstreek op dit moment zelfs goedkoper om in Nederland te tanken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.