Fastned zet opbrengsten obligaties in voor uitbreiding netwerk

Fastned heeft afgelopen weken 11 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Dat heeft de aanbieder van snellaadstations bekendgemaakt. De opbrengsten worden gebruikt om verdere groei te bewerkstelligen en het netwerk uit te breiden. Fastned richt de pijlen niet alleen op Nederland en België, maar ook op Duitsland en Groot-Brittannië.

Ruim vijfduizend geïnteresseerden hebben in Fastned geïnvesteerd, vertelt mede-oprichter Bart Lubbers. “Deze mensen geloven in onze missie en in ons bedrijf. Ze zien de groei van elektrisch rijden versnellen. Waar onze stations vroeger een paar bezoekers per dag hadden staan er nu vaak een paar auto’s tegelijk te laden.” Volgens Lubbers trekt het drukste station van Fastned op dit moment zo’n honderd bezoekers per dag.

Uitbreiding laadnetwerk

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen. Het bedrijf heeft inmiddels een netwerk van 78 stations in Nederland en Duitsland. Daarnaast zijn er momenteel vijftien snellaadstations in aanbouw. Met de opbrengsten van de uitgifte kan het netwerk volgens Fastned in 2019 verder worden uitgebreid met meer stations en snellere laders. In september bereikte het netwerk van snellaadstations een operationeel break-even punt. Dat betekent dat de operationele kosten van de stations worden gedekt door de inkomsten op die locaties.

Vanaf donderdag 11 oktober tot en met dinsdag 30 oktober konden investeerders inschrijven op de obligaties. De obligaties keren 6 procent rente per jaar uit gedurende de looptijd van 5 jaar. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd, laat Fastned weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.