121 tanklocaties voor OrangeGas na overname in Duitsland

OrangeGas heeft zes CNG-tankstations in Hannover overgenomen van Enercity Contracting GmbH. De Nederlandse aanbieder van groene brandstoffen gaat de locaties vanaf 1 november exploiteren. Het netwerk van OrangeGas in Nederland en Duitsland groeit daardoor naar 121 tankstations.

Sinds eind vorig jaar is OrangeGas ook actief in Duitsland. Afgelopen december nam het bedrijf al 41 CNG-tankstations over bij de oosterburen. Doel is om komende drie jaar het aantal CNG-locaties in Duitsland uit te breiden naar 150. OrangeGas exploiteert momenteel tachtig tankstations voor CNG/groengas in Nederland. In 2019 volgen bovendien twee locaties in België, allebei in de omgeving van Brussel.

Marktleider

“Dit is een grote stap vooruit in onze plannen voor Duitsland”, zegt oprichter/eigenaar Marcel Borger van OrangeGas. “We kijken ernaar uit om de CNG-tankstations van Enercity in Hannover onderdeel te maken van ons netwerk. Ons doel is het Duitse netwerk uitbreiden en hier, net als in Nederland, ook marktleider worden.”

Volgens Borger heeft Enercity de CNG-markt de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Hierdoor rijden er al veel auto’s op CNG in Hannover en wordt de brandstof ook als de vervanger van diesel gezien. Met deze uitbreiding van OrangeGas stijgt de omzet in Duitsland met 50 procent naar 3 miljoen euro.

“Als onderdeel van de strategische heroriëntatie van Enercity AG is de focus verlegd naar elektrische mobiliteit”, zegt Corinna Kleimann van Enercity Contracting GmbH uit Hannover. “Met OrangeGas hebben we een onafhankelijk partner gevonden die zich actief inzet voor de CNG-tankstations. Dit zorgt ervoor dat klanten in Hannover en de regio toegang blijven houden tot voldoende CNG-tankcapaciteit.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.