Fastned plaatst snellaadpalen bij supermarkten in Frankfurt

Fastned en de Duitse retailketen Rewe gaan samen snellaadpalen installeren en exploiteren op de parkings van vier Rewe-winkels rondom Frankfurt. Dit is een pilotproject, maar beide bedrijven koesteren de intentie om deze samenwerking uit te breiden naar meer locaties.

Het doel van de pilot is om te kijken of er voldoende animo is onder elektrische rijders om tijdens het doen van boodschappen te snelladen. Vanuit het perspectief van Rewe is het toevoegen van snellaaddiensten bij zijn supermarkten een extra stap richting optimale winkelervaring voor zijn klanten. Voor Fastned zijn de supermarkten van Rewe een “geweldige” toevoeging aan zijn groeiende netwerk van snellaadstations. Allebei onderstrepen ze hun duurzame ambities door het gebruik van hout als bouwmateriaal voor zowel het station. Rewe doet dit ook voor de winkels en Fastned levert op al zijn stations uitsluitend hernieuwbare energie uit lokale bronnen.

Rewe telt meer dan 3.300 winkels en heeft zo’n 90.000 medewerkers. “We zijn enthousiast over deze samenwerking met Rewe, omdat het een uitgebreid netwerk van geschikte locaties heeft en duurzaamheid deel uitmaakt van zijn missie,” zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned. In Nederland werkt zijn bedrijf al samen met Albert Heijn. In Duitsland beschikt het al over een laadstation langs de A3, in de omgeving van Koblenz.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.