OrangeGas neemt groengas-locaties over van OGO CNG

Aanbieder van brandstoffen OrangeGas heeft per 1 oktober de vijf groengas-tankstations van OGO CNG overgenomen, een samenwerking van Tamoil en Essent. De stations bevinden zich in Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, langs de A2 bij Beesd en aan de A27 bij Nieuwendijk. Met deze vijf locaties komt het netwerk van OrangeGas in Nederland uit op tachtig tankstations. In Duitsland heeft het bedrijf 35 tanklocaties waar groengas getankt kan worden.

“Wij zijn superblij met deze overname. Met deze tankstations optimaliseren wij ons netwerk in Nederland en verbeteren wij ons landend dekkend netwerk”, reageert directeur/eigenaar Marcel Borger van OrangeGas. “Daarbij heeft OGO CNG al meer dan twee jaar sales-inspanningen gedaan en weten Groengas-/CNG-klanten de stations al goed te vinden. Naast deze overname hebben wij al 8 à 9 jaar Groengas-vulpunten op Tamoil-tankstations. Hierdoor kennen wij elkaar goed en zullen we deze samenwerking nog verder uitbreiden.”

Ook Tamoil laat weten verheugd te zijn om de samenwerking met OrangeGas verder te intensiveren. Het bedrijf is van mening dat CNG/Groengas één van de brandstoffen is die in de transitie naar een fossielvrije transportsector een belangrijke rol kan spelen, zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland.

Uitbreiding van de mix

De overname en uitbreiding van het netwerk in Nederland past in de ambitie van OrangeGas om een van de grootste schone brandstofaanbieders van Europa te worden. Borger benadrukt dat OrangeGas gelooft dat een mix van brandstoffen de oplossing is en niet alleen één type schone brandstof, zoals bijvoorbeeld elektrisch vervoer. Daarom wordt naast groengas/CNG het netwerk aan snelladers voor elektrische auto’s ook verder uitgebreid, zijn er plannen voor waterstof in 2019 en vinden er gesprekken plaats voor een samenwerking voor het aanbieden van LNG. Ook staan er in 2019 twee groengasstations gepland voor België en zijn er ambities om in Noord-Europa en in Groot-Brittannië te starten.

Marcel Borger van OrangeGas is een van de sprekers tijdens het Nationaal Tankstation Congres op woensdag 21 november in Expo Houten. Hij geeft zijn visie op de ontwikkeling van de brandstofmix. Meer informatie over het programma is op de website van de Tankstation Vakbeurs te vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.