BP

Bouw tankstation verzorgingsplaats Spik van start gegaan

Het heeft even geduurd, maar de schop is de grond ingegaan langs de A73 bij Roermond. De werkzaamheden voor het bouwen van een BP-tankstation bij verzorgingsplaats Spik, ten noorden van de aansluiting Roermond-Oost (richting Nijmegen), zijn onlangs van start gegaan. Er zijn al meer dan tien jaar plannen voor een tankstation op deze locatie. 

Oorspronkelijk had Q8 de concessie voor het exploiteren van een tankstation op de verzorgingsplaats in handen. Volgens de oorspronkelijke planning zou de locatie in 2012 geopend worden. De bouw werd echter uitgesteld. Volgens Dagblad De Limburger kreeg vervolgens FuelPlaza de rechten voor deze plek in bezit, maar ook die partij ging niet bouwen. Het bouwrecht gold tot 2023. Het huurrecht van de locatie zou na opening nog de gebruikelijke 15 jaar gelden.

Rustplek chauffeurs

BP heeft de rechten inmiddels overgenomen en gaat nu aan de slag met de bouw. Nog voor het einde van het jaar zal het tankstation met Wild Bean Cafe geopend worden. De tanklocatie met shop is vooral zeer welkom voor vrachtwagenchauffeurs. De verzorgingsplaats is gezien de goede ligging in trek bij chauffeurs als rustplek. Tot nog toe waren de voorzieningen niet op orde. Het ontbreken van een tankstation zorgde er zelfs voor dat chauffeurs de snelweg overstaken om bij het tankstation aan de andere kant van de snelweg A73 – een Total-locatie – aan te kloppen. Ook aan deze onveilige situatie moet het nieuwe BP-tankstation een einde maken.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.