Shell trekt extra geld uit voor alternatieve brandstoffen

Shell gaat komende jaren 200 miljoen dollar (172 miljoen euro) investeren in een nieuwe Shell-campus in Den Haag en bovendien flink inzetten op nieuwe brandstoffen. Dat heeft het olie- en gasconcern bekendgemaakt. Shell verwacht dat het aantal banen bij de New Energies-divisie, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en elektrische mobiliteit, komende jaren flink gaat groeien.

“Shell New Energies groeit snel”, zegt verantwoordelijk directeur Maarten Wetselaar (Integrated Gas & New Energies). “We voorzien dan ook een groei van het aantal hoogwaardige banen binnen dit onderdeel. Alleen al in Nederland zijn er bij New Energies de afgelopen twee jaar 150 banen bijgekomen via acquisities en organische groei.” Wetselaar verwacht dat het aantal banen in New Energies de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd. “En we voorzien verdere groei in de periode daarna, afhankelijk van de kansen in deze markt in binnen- en buitenland.”

Shell wil zich volgens president-directeur Marjan van Loon focussen op een breed scala van potentiële toekomstige investeringen op gebied van nieuwe energie. “Van het vergroten van onze windactiviteiten in de Noordzee, waar we een oprichtersbelang hebben in Borssele III/IV, tot verdere investeringen in waterstofoplossingen.”

Shell Recharge

Ook werkt het concern volgens Van Loon aan een zonnepark in Moerdijk en aan verdere oplossingen op het gebied van elektrische mobiliteit. “Denk aan laadoplossingen, waarbij we onder meer voortbouwen op de overname van NewMotion in Nederland en de uitrol van ons snellaadpuntennetwerk onder de naam Shell Recharge.”

Nederland is volgens Shell de bakermat van de New Energies-tak. Van hieruit worden de wereldwijde activiteiten van het concern gecoördineerd. Het bedrijfsonderdeel blijft gevestigd in Nederland, onder meer dankzij de strategische ligging, de aanwezige kennis en de economie. Het Shell Technology Centre Amsterdam blijft bovendien dienen als een van Shell’s wereldwijde hubs voor innovatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell trekt extra geld uit voor alternatieve brandstoffen | TankPro.nl

Shell trekt extra geld uit voor alternatieve brandstoffen

Shell gaat komende jaren 200 miljoen dollar (172 miljoen euro) investeren in een nieuwe Shell-campus in Den Haag en bovendien flink inzetten op nieuwe brandstoffen. Dat heeft het olie- en gasconcern bekendgemaakt. Shell verwacht dat het aantal banen bij de New Energies-divisie, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en elektrische mobiliteit, komende jaren flink gaat groeien.

“Shell New Energies groeit snel”, zegt verantwoordelijk directeur Maarten Wetselaar (Integrated Gas & New Energies). “We voorzien dan ook een groei van het aantal hoogwaardige banen binnen dit onderdeel. Alleen al in Nederland zijn er bij New Energies de afgelopen twee jaar 150 banen bijgekomen via acquisities en organische groei.” Wetselaar verwacht dat het aantal banen in New Energies de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd. “En we voorzien verdere groei in de periode daarna, afhankelijk van de kansen in deze markt in binnen- en buitenland.”

Shell wil zich volgens president-directeur Marjan van Loon focussen op een breed scala van potentiële toekomstige investeringen op gebied van nieuwe energie. “Van het vergroten van onze windactiviteiten in de Noordzee, waar we een oprichtersbelang hebben in Borssele III/IV, tot verdere investeringen in waterstofoplossingen.”

Shell Recharge

Ook werkt het concern volgens Van Loon aan een zonnepark in Moerdijk en aan verdere oplossingen op het gebied van elektrische mobiliteit. “Denk aan laadoplossingen, waarbij we onder meer voortbouwen op de overname van NewMotion in Nederland en de uitrol van ons snellaadpuntennetwerk onder de naam Shell Recharge.”

Nederland is volgens Shell de bakermat van de New Energies-tak. Van hieruit worden de wereldwijde activiteiten van het concern gecoördineerd. Het bedrijfsonderdeel blijft gevestigd in Nederland, onder meer dankzij de strategische ligging, de aanwezige kennis en de economie. Het Shell Technology Centre Amsterdam blijft bovendien dienen als een van Shell’s wereldwijde hubs voor innovatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.