Premium brandstoffen bij steeds minder tankstations aangeboden

Het aantal tankstations in Nederland waar premium brandstoffen getankt kunnen worden, neemt snel af. Dat blijkt uit cijfers die BNR Nieuwsradio heeft opgevraagd bij Travelcard. Daarbij is gekeken naar de verkrijgbaarheid van dergelijke brandstoffen in de periode van 2015 tot nu. Het gaat bijvoorbeeld om merken als V-Power, Excellium en Ultimate.

Het aantal bemande locaties dat dergelijke brandstoffen aanbiedt, daalde sinds 2015 van 67 procent naar 59 procent. Bij onbemande locaties bleef de daling relatief beperkt: van 20 procent naar 18,5 procent. Desondanks is het effect groot. Vooral omdat het aandeel onbemande tankstations blijft stijgen. Uit cijfers van BOVAG van april dit jaar bleek dat er destijds 2.023 bemande en 2.098 onbemande tankstations waren.

In de uitzending van BNR Nieuwsradio vertelt Erik de Vries, directeur van branchevereniging Nové, dat onbemande stations maar één tank hebben voor de brandstof die ze aanbieden. Het is dan ook logisch dat ze daarbij kiezen voor de brandstof waar de meeste liters van verkocht worden. Door de lagere prijs is dat vaak de standaardbrandstof.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.