BP speelt in op elektrisch rijden met overname Chargemaster

Het grootste laadpalenbedrijf van Groot-Brittannië wordt overgenomen door BP. Het olie- en gasconcern wil met de overname inspringen op de markt van elektrisch rijden en laden. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt,

Chargemaster heeft een netwerk van 6.500 oplaadpunten in Groot-Brittannië en is daarmee koploper. Het bedrijf werd tien jaar geleden opgericht en levert zowel aan bedrijven als consumenten. BP verwacht dat het aantal elektrische auto’s in het thuisland flink gaat groeien komende jaren. Om klanten een zo optimaal mogelijk aanbod aan brandstoffen te kunnen aanbieden, is het neerzetten van laadpalen van groot belang.

Investeren in elektrisch laden

Het Britse olieconcern liet begin deze maand al weten in zee te gaan met de Israëlische startup StoreDot. BP investeert 17 miljoen euro in dit bedrijf. De Britten geloven dat het ultrasnelladen van groot belang is voor de acceptatie en het succes van elektrisch rijden. StoreDot werkt aan technologie om batterijen in 5 minuten op te laden. Ook gaat BP experimenteren met mobiele snelladers. Het concern heeft daarvoor een samenwerking opgezocht met Freewire Technologies. Beide partijen gaan de snelladers samen niet alleen bij tankstations, maar ook op andere locaties inzetten. BP heeft 5 miljoen dollar geïnvesteerd in dit Amerikaanse bedrijf.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.