Een camper brandde volledig uit bij een tankstation in Zutphen, foto: GinoPress

Grote brand bij tankstation Zutphen na vullen lege gasflessen

Foto: GinoPress

Bij een tankstation in Zutphen is vrijdag een grote brand ontstaan, omdat een man tegen de regels in losse gasflessen probeerde te vullen. De man, eigenaar van een camper, liep daarbij ernstige brandwonden op. Hij is met tweede- en derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Hoewel er verbodborden stonden, probeerde de man rond 10.00 uur toch de gasflessen te vullen. Daarbij ontsnapte het lpg dat zich in en rondom de camper ophoopte. Doordat de koeling in de camper een waakvlam had, vloog het gas in brand.

Lpg-installatie

De brandweer ging ter plaatse en leek na verloop van tijd het vuur te hebben geblust. Op een bepaald moment kwam er echter gas vrij via de lpg-installatie van het tankstation. Dit had tot gevolg dat de omgeving van het tankstation moest worden afgezet en bewoners van een nabijgelegen flatgebouw werden geëvacueerd.

Nadat de gastoevoer van de lpg-installatie werd afgesloten, was het gevaar geweken. Toen er na verloop van tijd geen gas meer werd gemeten, mochten de bewoners van de flat weer terug naar huis. De schade aan het tankstation aan de Warnsveldseweg is groot. De camper is volledig uitgebrand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van TankPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.