Sakko opent nieuw onbemand Total-station langs A73

Sakko heeft een nieuwe locatie gebouwd aan de afrit A73 bij Heumen/Malden. Het onbemande tankstation is woensdag geopend en wordt geëxploiteerd onder het Total Express-merk. Het Noord-Brabantse bedrijf verwacht komende maanden nog eens vijf nieuwe stations bekend te kunnen maken.

De locatie langs de snelweg A73, ten zuiden van Nijmegen, is de 43ste locatie van Sakko. Het bedrijf uit Bergen op Zoom is een van de grotere onafhankelijke leveranciers van brandstoffen en smeermiddelen in Nederland. Het bouwt momenteel aan de uitbreiding van het netwerk met bemande- en onbemande tankstations. Sakko exploiteert zo’n dertig stations onder het eigen merk. Daarnaast heeft het ook BP-locaties, Shell-stations en Total-vestigingen in exploitatie.

Op naar vijftig locaties

Doel van het bedrijf is om minimaal vijftig locaties op te bouwen voor 2020, vertelde directeur Stephan Mangnus eerder dit jaar al. “We hebben dat proces in december 2010 ingezet met de eerste locatie. Het is dan ook een bevestiging dat we op de juiste weg zijn.” Het exploiteren van een shop bij een tankstation is lang niet voor elke locatie een optie, vertelde hij ook.

“Shops zijn voor ons – buiten de rijksweglocaties – alleen interessant als er een aanzienlijk verzorgingsgebied om het station ligt. Denk aan een grote wijk waar bepaalde voorzieningen nog niet ingevuld zijn via nabijgelegen winkels, winkelcentra of een industrieterrein met een groot aantal arbeidsplaatsen. Op deze locatie kunnen we een bepaalde minimumomzet realiseren. Als het mogelijk is om een rendabele bakery te exploiteren, dan zullen we daar zeker op inspringen.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.