Shell-tankstation in Den Haag wordt uitgerust met waterstofinstallatie

Bij de Shell-locatie aan de Binckhorstlaan in Den Haag wordt het mogelijk om op termijn ook waterstof te tanken. Het tankstation van Kerkhof & Zn is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Drentse onderneming Resato, gespecialiseerd in hogedruktechnologie. Volgens beide bedrijven is het een belangrijke stap in de ontwikkeling van rijden op waterstof.

“Met het realiseren van het station aan de Binckhorstlaan wordt de weg vrijgemaakt voor een emissievrij (binnenstedelijk) Den Haag en Nederland. Daarnaast wordt ook waarde toegekend aan het elektriciteitsnet doordat de bron van waterstof voort kan komen uit elektrolyse, een belangrijk aspect voor netbeheerder Stedin met het oog op de net-balans”, aldus eigenaar Jan Paul Kerkhof van het Shell-station. Kerkhof is naast zelfstandig  ondernemer in de branche ook bekend als voorzitter van BOVAG Tankstations

Grote stap

Met de samenwerking tussen Shell Kerkhof & Zn, netbeheerder Stedin en Resato om een groot waterstoftankstation te leveren, is volgens de betrokkenen een grote stap gezet naar een groenere toekomst.” Directeur Rob Castien van Resato licht toe: “Om een waterstofeconomie te ontwikkelen moeten we met z’n allen hierachter gaan staan, zodat we samen op pad kunnen naar een emissievrij Nederland.”

“Waterstof is een schoon en veilig gas”, vult sales manager Gerard Schuiringa aan. “Het is een volkomen groen gas dat bij gebruik als brandstof in de voertuigen als enige residu schoon water geeft. Het ultieme alternatief voor de fossiel brandstofvrije toekomst. Bijkomend voordeel van het grote waterstoftankstation is dat de vultijd gelijk is aan het tanken van benzine of diesel en de actieradius vergelijkbaar is met diesel.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.