Shell Hofplein mét Starbucks open na grondige verbouwing

Na een verbouwing van meer dan een half jaar is Shell Hofplein in het centrum van Rotterdam weer geopend. Het tankstation dat sinds 1 oktober gesloten was, is flink onder handen genomen. De tankshop werd gesloopt en compleet vernieuwd. Een deur verderop kunnen klanten voortaan bovendien terecht in de nieuwe Starbucks Store.

Het verkeersplein met in het midden de Hofpleinfontein, is een prominente locatie in Rotterdam waar veel verkeer langskomt. Meer dan een half jaar moesten klanten geduld hebben, maar sinds kort is het tankstation weer geopend. Om de verbouwing in goede banen te leiden werd samengewerkt met Hamer. De totaalaanbieder van technische installaties was onder meer verantwoordelijk voor het vervangen van de ondergrondse brandstoftanks.

Deli by Shell

In de shop is gekozen voor het Deli by Shell-concept, het nieuwe shop- en bakeryconcept van Shell waarbij de nadruk ligt op verse en gezonde producten. Voorbeelden zijn kwaliteitskoffie, versgebakken brood en (warme) maaltijden voor thuis. Shell werkt hiervoor samen met diverse partners, waaronder Starbucks. Eind 2015 werd het nieuwe shopconcept voor off-highway locaties gelanceerd. Komende tijd zullen meer Shell-locaties voorzien worden van dit concept, zowel eigen stations als ook dealerlocaties.

Naast de shop in Rotterdam is ook een vestiging van koffieketen Starbucks gebouwd. Ook die is inmiddels geopend. Shell liet eerder al weten dat er komende tijd bij een flink aantal tankstations een locatie van de koffieketen komt. Volgens het bedrijf past de samenwerking met Starbucks uitstekend bij het serviceconcept van Shell en kan het klanten een stimulans geven om voor Shell te kiezen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.