Van Kessel Olie en Tango openen Greenpoint-locatie in Cuijk

Op bedrijvenpark Laarakker in Cuijk wordt nog dit jaar een nieuw tankstation van Greenpoint gebouwd. Het nieuwe groene station is een samenwerking tussen Van Kessel Olie en Tango. Naast traditionele brandstoffen ligt de focus ook op diverse alternatieven zoals LNG en CNG. Op termijn wordt daar mogelijk ook waterstof aan toegevoegd.

“Op Laarakker bouwen wij geen traditioneel tankstation, maar investeren wij met ons Greenpoint-concept in een tankstation met conventionele diesel én duurzame alternatieven”, vertelt directeur Joan van Kessel. “Op die manier willen wij duurzame brandstoffen aan plaatselijke ondernemers beschikbaar stellen voor een vlotte en stapsgewijze transitie van fossiele naar duurzame energie. Wij zien dit als een gezamenlijke missie waarbij wij met de gemeente Cuijk en bedrijvenpark Laarakker als partners willen optrekken.“

Oog voor de toekomst

In het bestemmingsplan van het bedrijvenpark was een tankvoorziening op deze locatie al als mogelijkheid opgenomen, laat Olaf de Croon, directeur van bedrijvenpark Laarakker weten. “Onze wens was daarbij een full service concept waarbij ook duurzame brandstoffen – zoals LNG, CNG en op termijn mogelijk ook waterstof – aangeboden zouden gaan worden. Dat is gelukt en daarmee creëren we een mooie voorziening voor onze ondernemers op Laarakker, in de regio en het verkeer op de nieuwe Hapse randweg.”

Tango is blij dat het naast de locatie aan de noordelijke ontsluiting van Cuijk naar de A73, nu ook in de zuidelijke omgeving van deze snelweg, aan de N264, automobilisten van brandstof kan voorzien. “Ook bij Bedrijvenpark Laarakker zal de automobilist onze karakteristieke huisstijl van Tango direct herkennen.” Wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Cuijk vult aan. “De gemeente Cuijk heeft ambities op het gebied van verduurzamen en heeft waardering voor ondernemers die hierin willen investeren.”

De tankvoorziening wordt gebouwd op een perceel van ruim 4.600 vierkante meter en komt te liggen aan het kruispunt van bedrijvenpark Laarakker met de Hapse randweg, vlakbij de op- en afritten van de A73. De bouwwerkzaamheden beginnen in het najaar.

ees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.